לצאת מהמעגל: טיפים להתמודדות
ליאת
Is true love just oncein a lifetime
⌄
כתבתי לך ב5.2
אני מרגישה שאני במערבולת כבר שנה.. האקס שלי פגע בי אולי מליון ואחד פעמים.. וכשנפרדנו והוא טס .. יצא שהייתי עם החבר שלו ללילה.. הוא פגע בי מאוד והדבר שעשיתי פגע בו מאוד למרות שלא היינו ביחד אז.. ואני כל הזמן מנסה להרחיק אותו ממני. הוא לא יכל קשר רציני כל הזמן הזה לא יכל מחוייבות ולכן כל הזמן נפרדנו. עם כל זה. הוא כל הזמן חוזר לחיי הוא רצה שנפתור את האיכסה שיש בנינו ורצה להיפגש ולסדר עניינים.. ידעתי שאסור לי . שזה יחזיר אותי אחורה אבל שוב לא הייתי מסוגלת להגיד לו לא.. אני רואה אותו וכיאלו הכל חוזר לי.. כל הטוב שהיה בנינו.. אבל אני גם לא מצליחה לשכוח לו מה שהוא עשה.. הוא מבחינתו אומר שהוא חושב עלי המון וכואב לו שהיינו בכאסח. הוא אומר שהוא מתגעגע ונמשך אלי בצורה מאוד מיוחדת אבל כשאני באה לדבר ישירות על רגשות הוא לוקח צעדים אחורה ואומר שאין..למרות שלא מצליח לישון וחושב עלי הרבה.. אומר שזה בא ממשיכה למרות שזה לא ממש הגיוני.. אני ביקשתי ממנו ואמרתי לו שלא נוכל להיות ידידים אבל שהריב בנינו נגמר אבל.. אני תמיד אהיה במצב הזה? תמיד ארצה אותו ברמה שהוא יבוא ויסחרר אותי כל פעם מחדש? האם יש אהבה שחזקה מכל הפגיעות שעשינו אחד לשני? זה לא היה אמור להגמר ממזמן? הוא לא היה צריך לשנוא אותי ואני אותו אחרי כל השנה הזאת? למה יש לי עדיין רגש מה עושים.. איך אפשר לרצות מישהו שפוגע וכל הזמן מחפש סיבות למה הוא לא יכול להיות בקשר אבל מרגיש כמוני..
אובדת עצות.
ד"ר אורן חסון
שבויה בתוך מעגל
⌄
ליאת יקרה,
אני בטוח שלו היה לך עכשיו קשר חדש וטוב, שאת באמת אוהבת והוא באמת ממלא אותך ומרגש אותך, ואם היה לך עניין רב בעיסוקים האחרים שלך, זה היה נגמר. כנראה שאין לך את כל אלה, ואז קל יותר לשוב לאותו מקום שאת יודעת שיפגע בך, כי העובדה שאין לך את מה שאת רוצה עוזרת לך, כנראה, להאמין שאולי בכל זאת, גם אם הסיכוי נמוך, יתכן שאיתו תצליחי להשיג את האהבה שלך. התקווה למשהו טוב היא מניע חזק מאד. כאשר יש לך כבר ממילא משהו טוב אחר, אין צורך בה, וזה חולף.את יכולה להבין מזה מה את צריכה. אני מניח שידעת זאת גם קודם, אבל את כבר מספר חודשים נעה בין תקווה לייאוש, ובין ציפיה לכעס. חשבי היטב, ואם את רואה שאת שבויה בתוך המעגל הזה ולא יוצאת ממנו, העזרי בטיפול.