כסף זוגי: אמון, פתיחות ודיווח
אליס
בעיית אימון
⌄
אני ובן זוגימנהלים חיים משותפים בערך שנה וחצי .(בן 30 ואני בת 27) לפני כשנה פתחנו עסק משותף ע"י השקעה שווה לכ"א.ניהול כספים נמצא כעקרון בידיים שלו, אני רק מתעדכנת בפירוט חשבון העסק.חשוב לציין שבן זוגי הוא טיפוס סגור ולא סומך על אף אחד בעניין הכספים, בשאר תחומי חיים הוא בן אדם פתוח ומאוד נוח. מפני שהוא לא מרבה לספר לי על כל מיני דברים "קטנים" לדבריו אני מגלה כל מיני שקרים קטנים ודברים שלא טרח לספר ולדעתי היה חייב.בעקבות "החקירות" שלי הוא מאוד כועס .בפעם האחרונה ראיתי במטלפון בזק בבית בוצע ה שיחה לחברה שמבצעת העברות כספים לחול. הוא היה גר בחול מספר שנים, והוא בקשר עם ידידה מקומית קשר טלפוני. לפני כמה זמן ציין שהיא נמצאת במצב כלכלי קשה.לאחר שראיתי שיחה לחברה העוסק בעברת מט"ח לחול, שאלתי אותו האם הוא מתכוון לשלוח כסף לחול. הוא היה מופתע שאני יודעת על כך, אולם ענה בחיובכאשר שאלתי אותו למה לא סיפר לי על זה, ענה שמדובר בסכום קטן וזה לא משהו רציני שאני צריכה לדעתשאלתי למי נועדו כספים , ענה לחבר שהסתבך בחול, והוא עזר לו בזמנו כאשר בעצמו הסתבך בחול, שאלתי את השם של החבר , ענה לי בלי חשק, ציין שאף אחד מחברים שלו פה בארץ לא מכירים אותיאמרתי לו שאני לא מאמינה בחבר הזה, שנדמה שהכסף נועד לידידה שלו, ענה בשלילהאמר שלא נהוג בינינהם עזרה כספים בינהםבמהלך השיחה היה מורגז וציין שהחקירות שלי לא מתאימות לזוגיות טובה. אמר אם אני חושדת שהוא משתמש בכספים של העסק לא כצורך שאני בעצמי אנהל את חשבונות כלומר שאני חושבת שהוא גונבכמובן אמרתי שלא חושדדת שהוא גונב ולא התכוונתי להגיד דבר כזה , אלא זכותי לדעת למי הוא מעביר כספים המשותפים שלנועכשיו אני נורא מתוסכלת מהמצב, אני לא יכולה להאמין לו לסמוך על מה שהוא אומראני לא יודעת מה לעשות
ד"ר אורן חסון
ללמוד לפתוח, כדי להתמודד
⌄
אליס יקרה,
הנושא שהעלית קצת מסובך, בגלל שני דברים. האחד הוא שהכסף שהוא מעביר הוא כסף של שניכם, ולכן הוא אמור לתת לך דיווח מלא לאן חלקך בשותפות הולך, ומדוע. הצד השני של המטבע הוא שיכול להיות שכל העניין הוא שהוא באמת רוצה להעביר את הכסף לידידה שלו, אבל יודע שזה יגרור עימות איתך, ולכן הוא לא מיידע אותך. יש צדק בדברי שניכם. הכסף הוא גם שלך, וזכותך לדעת מה קורה לו (אלא אם הכסף הוא כסף פרטי שלו), אבל גם הוא צודק בכך שהוא דורש ממך מידה כלשהי של אמון, שאין מדובר בבגידה שלו עם מישהי אחרת. ואם תגידי שהדברים לא לגמרי מסתדרים ביחד, את צודקת. לפעמים יש מידה של צדק בשתי עמדות שהן סותרות. אני ממליץ שתדברי איתו על זה, וגם על כך שאין לך בעיה של אמון בו כבן זוג, ובאמינות שלו כבן זוג. אבל את יכולה להגיד שמטריד אותך שהוא לא סומך עלייך שתדעי לקבל את הדברים, וששורש הבעייה הזו יכול להיות גם בך, ולא רק בו. וששניכםצריכים ללמוד לעבוד על זה על-ידי פתיחה של הדברים, ולא על-ידי הסתרתם.