לפני חתונה: האם את ביקורתית יתר?

תאריך פנייה: 13.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילי
אובדת עצות...
13.04.2010 • 11:17

שלום רב,
אורן אני אודה לך מאוד אם יתאפשר לך להביע חוות דעת..אני בת 29 וחברי בן 27 אנחנו יוצאים שבעה חודשים ואמורים להתחתן בקרוב. העניין הוא שיש לי המון פחדים לקראת החתונה, חלק מהם נובעים מהחשש שאני רוצה להתחתן מהסיבות הלא נכונות. אני חושבת שהגיל מאז ומתמיד השפיע על קבלת ההחלטות שלי. היו לי שני קשרים ארוכים לפני הקשר הנוכחי האחד שלוש וחצי שנים והשני שלוש שנים. על הקשר הראשון לקח המון זמן עד שתגברתי אם בכלל ובקשר השני נשארתי כי פחדתי לעזוב. אני מרגישה שכשנכנסתי לקשר הנוכחי הייתי שבר כלי ואז הייתי עסוקה כל כך בלומר תודה על מה שיש וטשטשתי מעט את מה שמפריע לי...הוא בחור מקסים, אוהב, רציונאלי, מקנה לי המון יציבות בחיים. אני יודעת שהוא ישקיע מה שצריך כדי שהקשר הזה יעבוד. יחד עם זאת בכל פעם שאנחנו נפגשים עם אנשים, הוא תופס את תפקיד ליצן החצר, הבעיה עם זה שאין לו איזון או פרופורציה. הוא חסר טקט ולמרות שהוא כל פעם אומר שהוא משתדל לעבוד על זה לא רק עבורי אלא גם עבורו ושאני אהיה סבלנית איתו אני לא באמת מאמינה שהוא יכול לשנות את ההתנהגות הזאת...אפילו ההורים שלי שואלים אם כשאני רוצה לדבר איתו ברצינות אני יכולה. מעבר לזה מצד אחד הוא מאוד מוכשר, אבל הוא לא כל כך מעניין אותי..או מאתגר אותי...הבעיה היא שהמצב הזה נוח לי כי אני לא מרגישה שאני צריכה כל הזמן להיות מעניינת ויותר חכמה ויותר ויותר....מצד שני זה מנציח חוסר מוטיבציה להתפתח ולהשכיל שנמצאת שם מבעוד מועד...בעיה נוספת שמטרידה אותי היא חוסר חשק מיני..כאילו שיש מחסום כשאנחנו שוכבים והוא חוסם את הפנטזיות המיניות שלי, ואז כשאנחנו שוכבים אני לא מרגישה רגש מיוחד כזה אלא סתם עוד משהו שעושים על הדרך...זה מפחיד אותי מאוד ואני לא יודעת אם זה משהו חולף או שיש לזה קשר לרגש שאולי הולך ודועך כלפיו. אני כבר לא יודעת אם אני חיה בשקר או שזה פחד שיחלוף עם הזמן. אני פוחדת שנתחתן והמצב ילך ויחמיר...אני פוחדת שאני אמצא את עצמי גרושה או גרוע מכך אם חד הורית. מצד שני מה הן האלטרנטיבות להתחיל קשר חדש בשלב הזה של החיים- נראה לי בלתי אפשרי ומאוד מעייף...מה עוד שגם אין הבטחות בחיים האלו אז...

ד"ר אורן חסון
ביקורתיות יתר, או שאת זקוקה ליותר?
14.04.2010 • 00:47

הילי יקרה,
כדי להתחתן, צריך סיבות נכונות (אהבה, או משיכה מינית, למשל), אבל לפעמים אי אפשר בלי שיש, בצד זה, גם סיבות לא נכונות (שתוכלו להסתדר כלכלית לאחר הנישואים, או שאפשר להסתדר עם אמא שלו, למשל).עם זאת, את מתארת סימנים לא טובים לפני חתונה. והשאלה היא אם הם לא טובים בגלל פגיעוּת שלך, או בגלל פגיעוֹת שנפגעת בעבר, או אולי הוא באמת לא מתאים לך. זה שהוא לוקח את תפקיד ליצן החצר, זה לא בהכרח רע – תלוי מאיזה מקום זה בא. יש ליצני חצר שבדרך זו מביעים את המחאה החברתית שלהם, והם ביסודם אנשים טובים מאד, יש מי שקל להם יותר להתבלט בחברה כאשר הם אינם רציניים מאשר כאשר הם רציניים, ולפעמים זה יכול להעיד על יצירתיות מתפרצת, שקשה לרסן. נראה לי שאת תופסת את התפקיד הזה שלו כחולשה חברתית. אולי את רואה בזה עדות על סטאטוס נמוך, בעוד שאת מחפשת גבר שהוא כוחני יותר ובעל השפעה חברתית גדולה יותר.תוסיפי לזה גם את העובדה שהוא לא מאתגר אותך, לדברייך, וחוסר משיכה חזקה שלך אליו, והתמונה שמצטיירת היא חוסר הערכה. האם בשל ביקורתיות יתר, או משום שאת חושבת שמגיע לך יותר, ושאת זקוקה ליותר? את זה אני לא יכול לדעת בשבילך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083