האם להישאר בזוגיות לא מתאימה?

תאריך פנייה: 12.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
עזרה
12.04.2010 • 23:59

יש לי חבר כבר כמעט שנה. אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני, וחבר שלי התחיל לדבר על חתונה.בימים האחרונים עוברות לי מחשבות בראש שאני לא רוצה אותו כבעל. שיהיה לי קשה איתו כבעל וקשה לי לראות את החיי הנישואים שלי איתו וכל זה בגלל כמה דברים שמפריעים לי בו. כמובן שדיברנו על זה אבל עדיין אני לא רואה שיפור. דבר שמאו מפריע לי בו זה מתי שהוא מתעצבן עלי הוא ישר צועק עלי, ואני לא חושבת שמגיע לי לספוג את זה.נראה לכם הגיוני שב2 וחצי בלילה הוא התעורר כי משכתי שמיכה והוא ממש צעק עלי. אז נכון אחכ הוא בא חיבק אותי וביקש סליחה אבל זה לא שינה לי כלום. אני גם לפעמים מרגישה שאין לו כבוד ההדי אלי, שאם אני צריכה שהוא יקפיץ אותי מוקדם בבוקר, הוא לא יעשה את זה כי הוא לא יקום ב 6 בבוקר בשבילי. אני מבולבלת. אני מאוד אוהבת אותו ולא מסוגלת לעשות את הצעד של הפרידה, מצד אחד אני מרגישה שאני לא בטוחה שזה מה שאני רוצה ומצד שני אני מרגישה שאני מחפשת בגבר משהו אחר, אני מקנאה בקשרים של אחרים. איך שאני רואה אותו אני שוכחת שיש לי מחשבות בראש של פרידה..מה אני צריכה לעשות?

ד"ר אורן חסון
להיות או לא להיות?
14.04.2010 • 00:36

יעל יקרה,
אם את לא חושבת עליו כבן זוג לחיים, ובכל זאת נשארת איתו, כנראה שאת לא בשלה מספיק לנישואים. או לפחות – לא לוחץ לך עכשיו. לו היה לוחץ לך, היית פוסלת וממשיכה הלאה, במקום להישאר איתו.לכן, מן הסתם, כל עוד נוח לך בקשר הנוכחי, גם אם אינו מוליך לנישואין, וכל עוד אינך פוגעת בו בכך שאת נשארת איתו "לבינתיים", את יכולה להישאר איתו, ליהנות ממה שהוא כן נותן לך. וכאשר תרגישי בשלה יותר, ומוכנה לנישואים, כנראה שילחץ לך יותר, ואז תחפשי בן זוג אחר, שתהיי יותר שלמה איתו.או שבאיזה שהוא מקום את כן מאמינה שאפשר "לתקן אותו", ואולי לכן את נשארת איתו. בגלל התקווה. בהתאם למה שנכון ממה שכתבתי, תצטרכי לבחור לעצמך גם מה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083