לנסות להבין או לוותר?
מה לעשות
האם להמשיך
⌄
אני עם בן זוגי 8 חודשים יש לנו אופי דומה וקשה וזאת הבעיה אני מרגישה שאני מגיעה להרבה פשרות והבנות בקשר ולא מרגישה אותו דבר מהצד השני. השאלה שלי כשזה מגיע לגבול של דברים קטנים אבל כאלה שאני לא מוכנה לוותר עליהם האם להמשיך ולנסות לגרום לו להבין או באיזשהו שלב כדאי להרים ידיים.אנחנו עובדים על הדברים האלה שרובם חוזרים על עצמם יותר מחצי שנה
ד"ר אורן חסון
לוותר יותר כדי להשיג יותר
⌄
מה יקרה,
שאלת שאלה מעניינת. כי את שואלת אם "להמשיך ולנסות לגרום לו להבין", כאשר את אומרת שבעצם גם לך יש אופי דומה וקשה. אלא שאת אומרת גם שאת מגיעה להרבה פשרות והבנות בקשר, מה שלא תואם את האמירה הקודמת שלך באותו משפט, מה שמביא אותי לשאלה אם גם הוא היה אומר אותו הדבר בדיוק? וגם לשאלה מדוע את לא מוכנה לוותר על דברים קטנים? מדוע דברים קטנים הופכים לגדולים? בגלל שקשה לך לוותר? ואולי כך גם לו. ואולי הדרך הטובה ביותר "לגרום לו להבין" היא בדרך הדוגמא האישית? אז אולי את תוותרי יותר, אבל בשלב מסויים הוא ירגיש את הפער, ויהיה לו קל יותר לוותר אם יפסיק להרגיש שאת נלחמת בו. אין ספק שתשיגי יותר, אבל גם תוותרי יותר. אבל זו זוגיות. זה מה שעושים בזוגיות. השאלה היא בעיקר איך חיים עם ההרגשה הזו, וכאן הקושי של שניכם. האם את מוכנה לזה? – זה לא קל, נפשית, אבל יכול להיות שתשיגי כך זוגיות הרבה יותר טובה.