העבודה הלא נעימה: פתרון סכסוך עם גיסך
דור
איך נוהגים עם קמצנים
⌄
שלום.
לאשתי יש אח בוגר ממנה , הייתי אומר קמצן ולא מתחשב .בכל פעם שאנחנו יוצאים לבלות יחד אחיה אף פעם לא מציע לשלם או משלם את חלקו בהוצאות ותמיד אני או אשתי משלמים .שוחחתי על כך עם אשתי והיא לא עושה דבר בנושא וכך זה ממשיך ופשוט מעמידים אותי בפני מצבים לא נעימים ועובדות בשטח .נראה שאשתי לא רוצה להגיד לאחחיה דבר ומעדיפה לשתוק ואחיה כנראה מנצל זאת .מה המלצתך לפתור את הבעיה עם אשתי ואו עם האח .תודה
ד"ר אורן חסון
המטלה הלא נעימה
⌄
דור יקר,
אשתך קרועה בינך לבין אחיה. היא לא אוהבת להתעמת, ואולי גם אתה לא. היא מוכנה לוותר לו, ואתה לא. אז מדוע אתה שולח אותה לעשות את העבודה הלא נעימה הזו בשבילך? אם אתה רוצה לעשות זאת, ויודע לדבר איתו באופן שלא יהרוס את היחסים ביניכם ובינו לבין אשתך, עשה זאת. ואם הסיכון של הרס היחסים רב מדי, עדיף אולי לשלם את המחיר, מדי פעם, ולשמור על יחסים טובים.
דור
המטלה הלא נעימה
⌄
תודה .סליחה אבל אינני מצליח להבין את המשפט "עדיף לשמור על יחסים טובים "לזה אתה קורא יחסים טובים ?אני רואה בזה יחסים נצלניים , קמצניים , בלתי מתחשבים שלדעתי גם על חשבון פגיעה ביחסים חייבים להאמר בצורה גלויה ואני חושב שמי שצריך להגיד לו זו אחותו ולא אני כי אם אני אעיר על כך יחסיים לא יהיו יותר .האם יש הצעות נוספות לתת לו להבין שדרכו אינה הוגנת ונכונה כלפינו למרות ששתקנו זמן רב .תודה
ד"ר אורן חסון
הפחות רעה
⌄
דור יקר,
אתה כנראה צודק. הכעסים שלך כלפיו, ממש כשם שהפנית אותם לרגע כלפי, הם כאלה שלא מאפשרים לך לומר דברים בנחת. חבל שזה כך. יתכן שנגזר עליך לקבל, או לקלקל את היחסים האלה, ללא דרך ביניים. העניין הוא שאת החולשה הזו שלך, שאתה לא יודע לומר דברים באופן שיאפשר לצד השני להבין ולקבל, אתה מקבל כעובדת חיים, ואת החולשה של אשתך, שמתקשה להתעמת איתו, אינך מקבל. התוצאה היא, כפי שזה נראה, עימות בלתי נמנע בינך לבינה. חבל.אני לא רוצה להשחית דברים לריק, ולכן לא אוסיף עוד. ההצעה שלי לך היא לקרוא שוב את תשובתי הקודמת ואת תשובתי הזו. אולי יותר מפעם אחת. ולצאת הפעם מתוך הנחה שאולי בכל זאת יש שם מסר חשוב עבורך. ולבסוף, לחשוב על אפשרויות הפעולה הקיימות ולאן תוליך כל אחת מהן, ואז לבחור את הפחות רעה הן לך והן לאשתך.