ידידות ונישואים: מה לעשות?
דנה
זקוקה לייעוץ...
⌄
שלום רב,
נקלעתי למצב נוראי, שאם מישהו היה מספר לי שהגיע לשם הייתי חושבת שהוא טיפש...אני בת 31 נשואה מספר שנים לגבר חלומותי- אהבת חיי. הכרתי בעבודה בחור נשוי גם הוא. תקופה ארוכה היינו ידידים טובים עד אשר הקשר התחזק וכך גם המתח המיני. התאהבתי בו והוא בי וברור היה שלאיש מאיתנו אין כוונה לפרק את החבילה שלו בבית. קרוב לשנה נמשך ביננו קשר קרוב בו דיברנו מספר פעמים ביום ולעיתים גם היה מגע פיסי ביננו. שנינן לא ששנו לממש את הקשר המיני (פחד להיתפס בעיקר) על אף שנשיקות היו כל הזמן. יש לציין שאני אוהבת ומעריכה את בעלי. שואלת את עצמי כיצד הגעתי למצב הזה? אמנם הזוגיות לא מושלמת, אבל עדיין...לפני כמה ימים הודיע לי כי מעוניין להפסיק את הקשר הרומנטי ביננו, שהחיים הכפולים מכבידים. כמובן שאני מבינה ויודעת שזה לטובה, זה הדבר שצריך להיעשות. קשה לי מאד, שיחות הטלפון היו כמו אוויר לנשימה וכך גם הקשר הרגשי. אמנם אנו ניפגשים בעבודה רק יום בשבוע אך עדיין לא יודעת איך להתנתק...הכל נראה לי קשה ומסובך פתאום. ניתוק הקשר כרוך בניתוק החברות ביננו וזו מאד משמעותית עבורי. בא לי לבכות בכל פעם שחושבת על זה...איך מתגברים?? קשה לי. בנוסף אני בהריון...הדבר מאד משמח אותי אני ובעלי חיכינו לכך זמן רב. אני כל הזמן חושבת אולי זה יעזור לי להתגבר. מה דעתך? האם ניתן לשמור על ידידות בלבד?...תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
מים קרים: את יכולה ליצור אותם
⌄
דנה יקרה,
ידידות בלבד, כשאת מרגישה את מה שאת מרגישה, רק מרחיקה את המרחק הרב ממילא בינך לבין בן זוגך. בעיקר כי לא תצליחי להיפרד ממנו רגשית כמו שצריך. גם כך, כשאתם באותו מקום עבודה, זה קשה מאד.אולי המחשבה על הרגע שבו בעלך יגלה את הסיפור (נסי לדמיין זאת לרגע, שהוא מבין, למשל, שאת היא זו שכתבת את המכתב הזה, או שגילה תכתובת כלשהי ביניכם שהיא מספיק ברורה), והארועים שיגיעו בעקבות זה: הכעס, האשמה, תחושת הבגידה שלו, הבושה מולו, ומול כל מי שהוא יספר לו על זה, הסיכון של פרידה, למרות ההריון, ועוד ועוד, אולי יצליחו לצנן את התקווה שלך שמשהו בכל זאת ישתנה. כי היא זו שמפריעה לך. ובכל מקרה, אני מפנה אותך לקריאת מאמר שלי על הרוצח השקט של הנישואים, וקראי בו פעמיים בשבוע בחודש הקרוב. את צריכה להפנים את המחיר, ובעיקר כאשר תביני שאין לך בעצם אלטרנטיבה ממשית של חיים איתו.אם לא תצליחי להתגבר, וזה ימשיך ויפגום בנישואים שלך (וזה בהכרח פוגם בהם) ובתפקוד שלך, לכי לטיפול. הנזק שאת עלולה לגרום הוא רב, לא רק לקשר שלך אלא גם לעצמך – בנישואים של נוחות במקום של אהבה, ובתדמית שאת יוצרת לעצמך הן בשל ההסתפקות בסוג כזה של נישואים והן בתדמית שלך כאדם הנאמן לעצמו, לעקרונותו ולמי שחי איתו.