למתח את החבל: מבחן הקשר הזוגי
אנונימית
לא יודעת מה לעשות..
⌄
היי אני בת 20, אני ובן זוגי חברים כמעט שנה וחצי, המרחק בינינו גדול (שעה וחצי נסיעה- שעתיים וחצי תחבורה ציבורית) ואני מתחילת הקשר הייתי כמעט תמיד מגיעה אליו כי זה יותר נוח ויש לו דירה לבד. הוא התרגל שאני תמיד באה ועכשיו כשסיימתי צבא והנסיעות יותר קשות לי ובאלי להיות יותר עם המשפחה, ובאלי להרגיש שהוא גם מתאמץ עבורי אני לא מרגישה את זה. כשאני מציעה לו לבוא כל פעם יש תירוץ אחר שמונע ממנו, אם אני לא באה בסופש אז לא נפגשים בכלל וזה לא ממש מזיז לו. אני אומרת לו שהוא גורם לי להרגיש שאני לא מספיק חשובה לו כדי שהוא יניע תרכב ויסע כשאני פנויה אבל הוא טוען שלא נוח אצלי וזה בכלל לא קשור לזה שהוא מתגעגע אליי או רוצה לראות אותי אלא בגלל שאני גרה עם המשפחה וממש לא נוח לו, ואין לו כוח לנסיעה. לאחרונה אנחנו מתווכחים על זה הרבה, כי אני מציעה לו לבוא והוא ישר שולל, ורוצה לחשוב על זה, ואני מרגישה שאני נטל עבורו. אם אני באה עד אליו ואנחנו נפגשים אז סבבה ואם אני לא באה ולא נפגשים אז גם סבבה.. ומבחינתי זה לא ככה. הוא כנה איתי והוא לא היה נשאר איתי אם הוא לא היה אוהב אותי אבל אני לא יודעת מה לעשות, הרגלתי אותו ליותר מידי טוב ואולי הרעפתי יותר מידי אהבה שברגע שהוא צריך לעשות את המאמץ לא מתאים לו. מה עושים?
עשינו כמה שיחות על זה ואני מבינה למה פחות נוח אצלי(הוא היה נהג בצבא ולכן שונא נסיעות ארוכות, זה לא העניין של הדלק כי זאת לא הבעיה.. הוא לא אוהב להיות עם משפחה בבית- רגיל לפרטיות שלו), וניסינו להגיע בכל זאת להסכם למשל פעם בחודש שהוא יבוא לסופ״ש אבל הוא טוען שזה מעיק עליו כי הוא לא אוהב להיות עם משפחה הוא שונא את זה, והוא מוכן להתחייב לפעם בחודשיים שזה מה שקורה גם עכשיו וזה לא לעניין כבר, המשפחה שלי בקושי ראתה אותו...
מה לעשות?
שאלה נוספת- לפעמים יש איזה יום שלם שהוא לא מדבר איתי, עכשיו קרה שיומיים, כי הוא נגיד יוצא עם חברים ואז ישן כל היום.. אבל זה נראה שזה יותר מפריע לי מאשר לו... כל הקשר אנחנו מדברים מעט בטלפון והרבה בהודעות, אבל לפעמים גם בכלל לא וזה משגע אותי...
אני באמת לא יודעת כבר מה לעשות אני לא בחורה שמשחקת משחקים והוא מעריך אותי על זה, אני לא עושה לו מבחנים או קטעים כי אני לא כזאת...אני באמת אוהבת אותו ומוכנה לעשות הכל בשבילו, והוא יודע את זה, ובהתחלה הוא כ״כ התלהב ממני וזה דיי ירד. איך גורמים לו לחזר אחריי כמו פעם ולרצות אותי יותר?
מצטערת שזה ארוך.. הייתי צריכה לפרוק קצת..
ד"ר אורן חסון
למתוח את החבל
⌄
אנונימית יקרה,
קל יותר להעריך משהו כאשר מבינים שהוא לא מובן מאליו, ושלא קל להשיג אותו. עוד קלישאה ששווה משהו: עד שלא תמתח את החבל, לא תדע עד כמה הקשר חזק. הסיכון של חיבור שתי האמירות הכלליות האלה הוא שאם תמתחי את החבל בעזרת התעלמות והתרחקות שלך (כן, אותם משחקים שאת לא משחקת), אם תבהירי שקשה לך עם קשר שכזה כשהוא לא עושה מאמץ ולא מביע מספיק רצון שבעשייה, יתכן שיתברר שהוא באמת לא מאד רוצה, או לפחות לא די כדי לעשות מאמץ למען הקשר איתך, או לא יכול להתפנות נפשית דיו למי שהוא לא הוא. האם זה טוב? - אני לא יודע. אולי אם הוא לא מוכן לעשות יותר, לפחות תדעי מהו סוג הקשר שצפוי לך איתו, ותוכלי להחליט אם זה מתאים לך, בשל הדברים הטובים שבו.האם אפשר לתקן? - תלוי כמה הוא רוצה ויכול להתאמץ, וזה מה שאת רוצה לבדוק.
אנונימית
למתוח את החבל
⌄
תודה רבה על התשובה המהירה! אני אנסה לעשות את זה בתקופה הקרובה למרות שבטוח זה יהיה מאוד קשה לא לתת תשומת לב... אשתדל להחזיק את עצמי. שיהיה חג שמח:)