למידה מניסיון בזוגיות

תאריך פנייה: 05.08.2010 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
שאלה קצת מביכה
מישהי
05.08.2010 • 15:18

יש לי בן זוג כבר כמעט שלוש שנים, ומאז שאני זוכרת הוא תמיד מנסה לשכב איתי באמצע הלילה כשאני ישנה. אני לא יודעת אם הוא ישן או לא אבל אני זוכרת שאני תמיד הודפת אותו מעליי נראה לי שבגלל שמאז ומתמיד הייתי אדם כזה שהשינה נורא קריטית לי ואני מוכרחה לישון טוב ללא הפרעות אחרת אני פשוט לא מתפקדת כמו שצריך ביום. מה שמוזר זה שתמיד למחרת אני מרגישה רע עם עצמי למה בעצם לא "זרמתי" כי אני באמת אוהבת אותו. אני בפירוש זוכרת את עצמי מתלוננת שאני עייפה ודוחפת אותו אבל אפילו כשאני אומרת לעצמי מתוך שינה "נו רק הפעם תזרמי ואל תדחי אותו תמיד" אני כאילו לא מסוגלת ורק בבוקר בדיעבד חושבת על זה שבעצם למה לא נעניתי לו.אני כבר לא יודעת מה הבעיה - האם זה הוא שמנסה בכלל באמצע הלילה כשאנחנו ישנים או אני שהודפת אותו בלי לחשוב?אני ממש מתביישת בשאלה אבל זה מציק לי כבר המון זמן...

ד"ר אורן חסון
מי שלא למד מהנסיון...
06.08.2010 • 23:47

מישהי יקרה,
ובעצם, הגדרת הבעיה הרי תלויה בשני המקרים בך. כלומר, אם את לא אוהבת את זה, וזה מפריע לך, אז הבעיה היא שהוא מנסה, ואם את יכולה להביא את עצמך, למענו ואולי גם למענך, להיענות לו באמצע השינה ושזה יעשה לך טוב, אז הבעיה היא שאת הודפת אותו מבלי לחשוב. האם את מסוגלת לחשוב בשעה כזו?והשאלה היא גם מדוע הוא מנסה בכל פעם, למרות ששלוש שנים זה לא עבד. האם גם הוא עושה זאת מתוך שינה? – כלומר, יש מקרים כאלה. מה קרה שהוא לא למד מהנסיון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שאלה קצת מביכה
מי שלא למד מהנסיון...
07.08.2010 • 16:54

לא, עובדה שאינני מסוגלת לחשוב בשעות האלה, אחרת הייתי בודאי נענית לו... אני לא יודעת מדוע הוא ממשיך לנסות, אני גם לא יודעת אם הוא ישן או לא.מה עושים במקרה כזה?אני לא חושבת שאהיה מסוגלת לפתוח את הנושא איתו, זה מוזר לי מידי... אולי אני בכלל חולמת...? אבל אני בפירוש זוכרת בבקרים את הסיטואציות מהלילות...אני מכירה אותו מינית, הוא אדם מאוד מיני ותמיד חושק בי ויוזם, ובכלל מאוד מעוניין במין ביננו ותמיד משקיע בתחום, ואני לעומת זאת יותר סגורה ושמרנית...יש לי הרגשה שהוא ער כי אני זוכרת שלפעמים הוא גם מבקש שאיענה לו...בקיצור, אני אובדת עצות. מצד אחד אני מרגישה שגוזלים את שנתי שמאוד חשובה לי ומצד שני אני חסרת אונים בשנתי ולא מסוגלת לעשות את מה שאני מתכננת מעוניינת ורוצה לעשות במקרים האלה - להיענות לו סוף סוף...אשמח לתגובתך...ותודה

ד"ר אורן חסון
דמיון או מציאות?
07.08.2010 • 23:20

מישהי יקרה,
אבל אני חושב שאת מבינה לבד שמבלי לפתוח את זה איתו, לא תוכלי לעשות כלום, כי את אפילו לא יודעת אם זה קרה. וחשוב שתדעי אם הוא מודע לזה, כי ישנם מקרים, גם אם חריגים, שבהם מתוך שינה אפשר לדבר, לעשות וליזום דברים שונים. ואני מניח שהקושי שלך הוא בעיקר כי את לא יודעת מה לומר לו אם וכאשר תדברו על זה.אולי תכיני את עצמך פעם להענות. כלומר, מראש, אמרי לעצמך ש'הלילה אענה לו', ותנסי לשמור על מידת פיכחון כזו שכאשר תתעוררי (אם תשני), תוכלי אכן לעשות זאת. ואז, תוכלי לפתוח את זה איתו בקלות רבה יותר בבוקר. תוכלי גם לשאול אותו אם הוא זוכר מה היה ביניכם. ומשם, כבר תוכלי יותר בקלות לבקש גם מה שאת רוצה, ולומר, אם זה מה שתרצי, שבדרך כלל זה מפריע לך, כי את ישנה עמוק ולא מאופסת כשאת מתעוררת.ואם את לא יכולה, תצטרכי לפתוח את זה ולדבר על זה כפי שהעניינים עכשיו, כי זה מה שיש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שאלה קצת מביכה
דמיון או מציאות?
08.08.2010 • 18:07

תודה על תגובתךאנסה באמת את הרעיון של "להתכונן לפני", איך לא חשבתי על זה קודם...?נראה מה יהיה...