מריבות בעקבות ביקורת: מה עושים?
נחום
קושי בזוגיות?
⌄
אני ואישתי נשואים זה 3 שנים , יש לנו ילד משותף בן חודשיים , מאז שהיכרתי אותה אישתי מאד פידנטית על כל דבר ואוהבת להעיר תמיד ולהעביר ביקורת על כל דבר קטן ושולי , הדבר הזה מבעיר הרבה מריבות בינינו , ברוב הדברים היא צודקת אך אני לא רגיל לטפוס חיים מסוג זה , העניין מאד מפריע לי וגורם לי לעצב פנימי , אני גדלתי בבית שלחפוף שיער עם תחליב רחצה זה לא אסון גדול ולא מעמידים לדין , לא נוח לי עם המצב ומבקש את עזרתך , אני עוזר בבית ותומך באישה הרבה , אני בעל טוב ( לא שותה לא מעשן סמים לא בוגד לא מבלה עם חברים ... רק איתה ) אנא עזור לי לצאת מזה .תודה
ד"ר אורן חסון
ביקורת
⌄
נחום יקר,
אני מבין את הקושי שלך, אבל מתוך זה לא הבנתי אם המריבה שבאה בעקבות הביקורת מגיעה כי אתה מגיב בחריפות, או משום שהיא לא נחה עד "שתבין" אותה, ותסכים לדעתה. האם אתה יכול לומר לה בשקט: "תשמעי, לי לא מפריע לחפוף שיער עם תחליב הרחצה" ולעשות מה שאתה רוצה, מבלי שהיא תחריף את העניין? או שאולי הזלזול במנהגיך הוא שמתסיס אותך, זה והחשש שאם תיתן לה היא תנהל אותך כל הזמן, אז את הגבול שאתה שם לה אתה שם בכוח רב יותר, מילולית, מה שגורם לפגיעה נוספת ולכדור שלג שסופו הרס כל מה שבדרך, במקום נחיתה רכה?ואחרי הכל, אם היא רוצה שתחפוף שיער בשמפו, למרות שאתה לא עושה זאת, לא תפסיד הרבה מלחפוף בשמפו, ותרוויח שקט ביניכם. אני לא יודע אם יתר הדברים הם דברים קטנים כגון זה, אבל אני חושב שאולי אתה נפגע מהביקורת שלה, ומכאן המריבות. מה שאומר ששניכם כנראה צריכים ללמוד משהו: היא לדעת להעביר ביקורת, ואתה – מצד אחד לקבל את הביקורת, ומצד שני לדעת לבלום אותה בעדינות, ומבלי לפגוע באשתך.