כעסים של בן זוג: מה יכולה להיות הסיבה?
חוה
קושי בהריון
⌄
אני בתחילת הריון בעלי כועס עלי כשאני לא מרגישה טוב הוא אומר שהית לא מתפקד והוא לא מאמין לי שאני לא מסוגלת לעשות הרבה דברים הוא לא רוצה לעזור בבית וגם כשאני מקיאה הוא לא רוצה לעזור לי עם הילדים הוא אומר שאני תינוקת ואני עושה הצגות אני עובדת מאוד קשה ומפרנסת לבד את הבית והוא לא נוקף אצבע בכלום ומאשים אותי בהכל אני לא מצליחה להתמדד ונהיה הרבה מתח בבית מה עושים?
ד"ר אורן חסון
קושי עם האיש שלך
⌄
חוה יקרה,
יכולות להיות לכעסים שלו כלפייך כמה סיבות. למשל, שהוא פוחד מזה שאת סובלת, כי הוא לא יודע איך לאכול את זה. אולי כדאי לשתף אותו בתחושות, לאו דווקא כשאת צריכה את עזרתו. אלא דווקא ברגע של שקט ורגיעה, להסביר לו מה זה אומר, אולי גם לתת לו לקרוא חומר על הנושא, ושיבין שזה משהו ממשי, ולא עניין פסיכולוגי.אלא שבנוסף לזה, בן זוגך גם לא עובד, לפי מה שאני מבין, וגם לא נוקף אצבע בבית, וגם רוצה שאת תעשי את העבודה בבית. אז אולי את לא צריכה לצפות ממנו להבנה, כי הוא לא יודע, או לא רוצה לעשות את זה. אם זה אכן כך, האם לא יהיה לך טוב יותר בלעדיו?זו אינה הצעה. זו נקודה למחשבה, שאולי תעורר בך עוד כיווני מחשבה נוספים, בין אם לעשייה, ובין אם לשאלה אם הצגת את הדברים נכון או שאולי קצת באופן חד צדדי, ובין אם לשאלה אם אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי כדי לפתור בעיות עמוקות שיש ביניכם.