למה פגישה אחת לא מספיקה?

תאריך פנייה: 23.12.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
בהריון ומתוסכלת מבעלי....
23.12.2012 • 21:28

ערב טוב,

אני ובעלי יחד כבר11 שנים בני 27. נשואים מזה שלוש שנים. אחרי מפגש אחד של בעלי איתך וקצת חומר למחשבה החליט שהוא רוצה סוף סוף להביא ילד לעולם,אחרי כמה חודשים נקלטנו ואני בחודש רביעי, מלפני חודש הוא התהפך על עצמו לגמרי,לא אותו אדם. כבר חודש ימים שאין מגע בנינו,חוץ מאיזה חיבוק שלא בא מהלב ושלא נדבר על מגע מיני, יזמתי איתו שיחה,הוא פרת ואמר דברים שהצטער(כי לדבריו לא הייתי אמורה לשמוע את זה) כמו״ אני כבר לא נמשך אלייך יותר״ וכן התחלתי להסתכל ולפלרטת אם בחורות... וכן אני בשיחות עם פסיכולוגית כבר כמה מפגשים ושוה תחתונה, אני לא רואה ומרגישה שום שינוי,רק ריחוק יותר ויותר.... כתבתי לו מכתב על הרגשות שלי,אחרי שבוע מאז השיחה, התגובה היחידה היתה,אני אוהב אותך... שם לזה אני פחות מאמינה, ממה הוא מפחד,נגעל,לא יודעת מה.
אני בחורה צעירה וחטובה,אפילו במשקל לא עליתי והוא רק מתרחקקק ומתרחקקקק... מה כבר אפשר לעשות עם זה? קשה לי ככה לנהל חיים יחד,שפעמיים בשבוע אנחנו רק מתראים בערבים,השאר הוא עבודה,חברים העיקר לא להיות יחד. מה עלי לעשות ?????????

ד"ר אורן חסון
למה פגישה טיפולית אחת לא מספיקה.
26.12.2012 • 12:10

מירב יקרה,
אני לא יכול כמובן לדעת מיהו בעלך, ולזכור, לאחר פגישה אחת שהיתה לו איתי לפני כמעט שנה. מצד אחד, אני שמח שהוא יצא מכאן עם יותר בטחון בהחלטה שחשש ממנה, ושהיתה לי עליו, בכך, השפעה חיובית, ומצד שני, מה שקרה אחר-כך מראה עד כמה חשוב לא להסתפק בפגישה אחת, גם אם הוא חשב אחריה שהוא כבר יודע מה צריך לעשות. אני מניח שהוא בא אלי כדי להחליט, והשיחה איפשרה לו את זה. אלא שבדיעבד, מתברר שהיא לא הספיקה לטפל באופן יסודי יותר בפחדים שהיו לו, שצפו ועלו מחדש בהמשך. אי אפשר לעשות זאת בפגישה אחת בלבד. אני גם לא יודע אם הפחדים שלו היו מלהיות אבא, או מקשיים בקשר איתך.את הולכת לטיפול, אבל כפי שאת רואה, זה לא מספיק. את כן יכולה לשנות דברים גם לבדך, בעזרת הדרכה, ושאלי את הפסיכולוגית שלך על זה (ואולי את שואלת), אבל המציאות עכשיו היא עם תנודות מהירות מדי, בעיקר של בעלך, ומה שאת עושה דרך הסיוע של המטפלת שלך, הוא אולי איטי מדי. דברי איתה על זה. מה שייקל מאד הוא אם גם הוא יילך לטיפול אישי, או שתלכו ביחד ליעוץ זוגי. העובדה שהוא יצא מהפגישה איתי עם רצון טוב כלפייך למרות הפחדים, מעידה על כך שיש לו רצון טוב כלפייך, כי הוא כנראה זה שהניע אותו. לכן, יתכן שגם טיפול פרטני שלו יחזיר אותו הביתה.ברור לי גם שאני לא רואה את כל התמונה. יתכן מאד שיש ביניכם גם בעיות תקשורת לא פשוטות, ומתח על רקע אחר שלא כתבת. אם זה המצב, אני ממליץ בכל זאת יותר על יעוץ זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083