למה להישאר? שאלות על מערכת יחסים

תאריך פנייה: 16.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימי
החברה לא משקיעה בעצמה
16.01.2010 • 14:33

היי,קצת רקע לפני הבעיה - אני וחברה שלי בני 20, אני משרת כקצין והיא חיילת (לא באותה יחידה), נפגשים כל סופש ולפעמים באפטרים באמצע השבוע. אנחנו ביחד כבר 5 שנים.מה הכוונה לא משקיעה בעצמה? אז ככה: לא מתקלחת מידי יום (לפעמים עד 4 ימים ללא מקלחת..), לא מסתרקת (השיער שלה נוטה להשבר ומלא "שבונצים") הרבה פצעים על הפנים (ולא עוברת טיפולים קוסמטיים) אוכלת הרבה שטויות ועקב זאת עולה במשקל..לעומתה, אני מתקלח מידי יום, הולך לחדר כושר ושומר על אורח חיים בריא, חוץ מהאוכל השומני בצה"ל.עקב כל זאת, אני פחות ופחות נמשך אליה. כשאני שואל אותה מדוע היא לא מתקלחת או מטפלת בעצמה, היא מתעצבנת, ומפה זה ממשיך לויכוח ואף ריב.מעבר להשקעה שלה בעצמה, כמעט כל פעולה שאני עושה מעצבנת אותה, בין אם זה הצורה שבה אני מדבר בטלפון או בדרך שבה אני מניח את הבקבוק על השולחן - היא מתעצבנת, בעוד שאני מאופק ולא מעצים את הלהבות בויכוח. יחסי המין - גם הם די גרועים, עם כמה שאני אוהב אותה, היא קרה מאד ולא אוהבת לנסות דברים חדשים. סה"כ אנחנו צעירים, אנחנו מדברים הרבה על איך שאנחנו מתנהגים אחד לשני ולמרות זאת אין שיפור - תמיד העצבים שלה חוזרים.מה אפשר לעשות?תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
למה להישאר?
17.01.2010 • 00:44

אנונימי יקר,
יודע מה? אני חושב שלולא הייתם ביחד כבר חמש שנים, לא היית נשאר איתה חודש. זה לא רק ההיגיינה שלה, אלא גם קוצר הרוח שלה, ויחסי המין ביניכם שהם לא משהו. אני חושש שאם תחליטו להתחתן, תמצא את עצמך פוזל החוצה בתוך שנה או שנתיים. חבל גם עליה. אתם צעירים, הייתם חמש שנים ביחד, הגיע הזמן, אולי, שתחפש משהו אחר. ואולי עם בן הזוג הבא, גם היא תעשה מאמצים חדשים, כי הוא יהיה הרבה פחות מובן מאליו מבחינתה. כרגע, בדינמיקה שלכם, היא נשארה מה שהיא, וכנראה גם תישאר כך.בברכה,ד"ר אורן חסוןיועץ זוגי ואישי

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083