למה להישאר בזוגיות? סיבות וחרדות
שלומי
האם להישאר בזגויות
⌄
שלום
יש לי חבר שביקש שאני ארשום בשמו בשביל להתייעץ.הוא נשוי 5 שנים , אין להם ילדים למרות טיפולי פוריות.חיי הנישואין היו רצופים משברים וכעסים עקב כך.כמו כןאישתו לא עומדת בתנאי של הסכם הממון שחתמו לגבי הוצאות הבית.נוסף לכך אישתו משפילה אותו ומשמיצה אותו בפניו ובפני מקורבים שלה.כמו כן אישתו מדי פעם בפעם שהיא לא מקבלת את מבוקשה בנושאי כספים ונושאים אחרים היא מאיימת עליו ואומרת שיהיו תוצאותחמורות .בנוסףאין לו בבית פרטיות עקב זה שאישתו מביאה לעתים תכופות ובשבתות את האמא שלה שהיא אישה מבוגרת והיא מתערבת בעניינים אישיים שלו ומכעיסה אותו.היו נסיונות לשיפור היחסים אבל לא הצליח.האם יש טעם להישאר בזוגיות כזאת ?תודה
שלומי
האם להישאר בזוגיות?
⌄
סליחה טעות ,הנושא הוא האם להישאר בזוגיות?
ד"ר אורן חסון
למה להישאר ביחד?
⌄
שלומי יקר,
אני מניח שאם הוא נשאר עד היום, היו לו סיבות טובות לעשות זאת. קשה לי לדעת מה גורם לו אישית להישאר שם: האם זה פחדים מפני עימותים איתה? עם החברה ובני משפחה אחרים שלו? מפני הלבד? האם זה משום שהסקס ביניהם נפלא, והוא לא רוצה להפסיד את זה? האם זה משום שהיא מצחיקה אותו כשהם ביחד, ושהוא מחכה לרגעים איתה שבהם הוא מרגיש בשמיים, למרות הנפילות שיש מדי פעם?אדם עושה איזונים בין צרכים שונים, ובהתאם עושה החלטות. אם הסיבה העיקרית היא לא איזונים של טוב או לא טוב, מעשית ורגשית, אלא פחדים וחרדות, אז צריך ללמוד להתמודד איתם, ולהחליט אז מחדש.