אהבה לאורך זמן: חומרים וחיבור רגשי
שחר
פיתויים
⌄
שלום,
אני בת 22, בזוגיות כבר כמעט 4 שנים. לפני כן, הייתי בזוגיות עם אחר במשך 3 שנים. ההפסקה בין שני הקשרים הייתה כחודש.הפסקתי את הקשר הקודם לאחר הרגשה של ירידה שהייתה לי בנוגע לקשר. הכל היה טוב מבחינת הקשר עצמו אך התשוקה ירדה. התחלתי להסתכל על אחרים ופיתויים רבים מסביב הסיחו את דעתי ובסופו של דבר נפרדנו.כעת, בקשר השני הנוכחי, אני נתקלת באותה בעיה בדיוק פעם נוספת. יצא לי להכיר מישהו אחר, מקסים, נראה טוב מאוד, ואני נמשכת אליו מאוד. בגדול-אני לא יכולה כל כך להוציא אותו מהראש, אבל מכריחה את עצמי. אני מכריחה את עצמי כי אני מודעת לזוגיות שאני נמצאת בה-יציבה, כנה, אוהבת, אך מרגישה לא מאוהבת יותר. לגיטימי שלאחר כמה שנות זוגיות התשוקה יורדת, אך אני לא יודעת מתי זה כבר מעבר לירידת תשוקה נורמלית של קשר, ושניתן לעבוד עליו, או לוותר עליו. הגעתי למצב שחבר שלי מעיר לי שאני לא "אוהבת" מספיק.המשברים הקטנים האלה בקשר התרחשו לי בעיקר בשלבים מסוימים בחיים; בפעם הראשונה כשהתגייסתי, וכעת, כשאני במקום חדש בחיים שלי, מתאמנת ושומרת על תזונה נכונה, וכחלק מהאימונים בחדר הכושר גם נתקלת בגברים מאוד מושכים, (לרוב יותר מחבר שלי) ביניהם אותו בחור שהזכרתי קודם.לכן אני מייחסת את המשברון הזה לסיבה הזו. אך מכיוון שהנושא לא נותן לי שקט, החלטתי להתייעץ כאן.
ד"ר אורן חסון
החומרים שבונים את האהבה
⌄
שחר יקרה,
ככה זה בדיוק כאשר את נכנסת לחנות של שוקולדים ורוצה לקנות משהו טעים במיוחד, אבל חשובה לך הדיאטה, ואת נמנעת כי את יודעת שלהימנע זה בריא יותר.לפעמים, הדרך ליהנות מאוכל יומיומי ובנאלי, היא ללמוד להכיר אותו לעומק טוב יותר, ואז את נהנית מההבדלים הקטנים ומהשינויים היומיומיים שאת מוצאת במליחות, בטְרִיוּת, בשילובים השונים של הסלט ותפוח האדמה שאת כבר מכירה היטב, ובתבלינים אחרים שמשתנים מעט מיום ליום, כי את מתחברת אליהם רגשית, וכי איכפת לך לשים לב לדברים הקטנים שקורים. כי אלה החומרים שמהם נבנית אהבה לאורך זמן.