אישה לא מרוצה מבעל 'מושלם' - מה קורה?
shni
מרגישה רגשי נחיתות
⌄
נשואים מעל 30 שנה!! כל השנים מרגישה שבעלי מושלם באמת כזה !!עוזר תומך ואני כלום !!מה שאני עושה תמיד לא מצליחה להגיע לשביעות רצון, או שפשוט לא מצליח לי איך חיים עם זה
ד"ר אורן חסון
למה בעל מושלם זה לא טוב?
⌄
שני יקרה,
יש לך בעל מושלם, אתם נשואים שלושים שנה, ואת לא מרוצה. מה בדיוק קורה? אחרי הכל, אם הוא מושלם, זה אומר שהוא מרוצה מהנישואים איתך. אחרת היה מתנהג הרבה פחות ממושלם. ואז אני תוהה מהיכן מגיע חוסר הביטחון הזה.אפשרות אחת היא שבעלך נוהג למתוח עליך ביקורת, ואת לא יודעת להתמודד עם זה בגלל שהוא מוצלח כל כך. אם זה כך, אז אולי הוא מושלם בכל, פרט ליחסים הבינאישיים איתך.אפשרות שניה היא שאולי עשית משהו שפגע בו, ויש לך רגשי אשם כלפיו. איך מתמודדים? - אני לא יודע מה קרה, ולכן קשה לי לומר לך. אחת האפשרויות היא לפצות אותו, בדרכך, מבלי בהכרח לומר לו שזה פיצוי, ולנסות לשמוח כאשר הוא שמח בנתינה שלך.אפשרות שלישית היא שאולי כל זה בכלל לא קשור אליו, ואת משתמשת בו רק כמקור להשוואה, ומודל שהיית רוצה להידמות לו. אולי זה יותר בולט לך עכשיו, אם משהו קרה שערער לך את הביטחון. כך או כך, את לא צריכה להידמות לבעלך. את צריכה להיות את, ולהתמודד בדרכך שלך עם דברים. ובין היתר, גם אם העובדה שלפעמים את שוגה ועושה טעויות. כך עושים אנשים "נורמליים", כמוך וכמוני.