למה לא עכשיו? - שאלות לשיקול
מורן
זקוקה לעצה
⌄
שלום ,
אני רוצה להתייעץ איתך לגבי משהו שמאוד מפריע לי. אני יוצאת עם מישהו חודשיים. הקשר מאוד אינטנסיבי- יוצאים לבלות ביחד, הרבה אחד אצל השניה, יש בינינו משיכה מטורפת. אני בת 25 והוא בן 30. הבעיה היא שכשאנחנו מגיעים למצבים אינטימיים אני שמה מעצור לפני האקט עצמו כי אני לא רוצה שנעשה את זה עכשיו. זה מוקדם לי מידי, למרות שזה קשה לי בטירוף. הוא נורא חסר סבלנות בקשר לזה. הוא קצת פגוע/כועס כי הוא אומר שברור לו שאני רוצה אבל אני סתם תוקעת את זה. לא יעזור כמה שאני ינסה לשכנע אותו הוא בשלו. חוץ מהעיניין הזה הכל מושלם. הקשר ממש בנוי טוב ונוח לנו וטוב לנו מאוד אחד עם השניה.
אשמח אם תוכל לייעץ לי,
מורן.
ד"ר אורן חסון
למה לא, בעצם?
⌄
מורן יקרה,
האמת היא שלא הבנתי בדיוק למה את לא רוצה שתעשו את זה "עכשיו", ולמה זה מוקדם לך מדי. בלי זה, יהיה לי יותר קשה לייעץ לך. וחשוב שתדעי: אני לא אומר זאת בלשון של ביקורת, אלא באמת לדעת מה עוצר בעדך, ולמה, כלומר - מה את חושבת ומה את מרגישה בעניין הזה.
מורן
למה לא, בעצם?
⌄
כי הוא די דתי, וגם ככה קשה לו שהיו לי כמה גברים לפניי, אני לא רוצה שהוא יחשוב שאני שוכבת עם כל גבר שאני מכירה...
ד"ר אורן חסון
חשיבות העניין
⌄
מורן יקרה,
עכשיו הבנתי, וזה חשוב. תצטרכי אם כך למצוא את שיווי המשקל הנכון בין הצורך להראות לו שאת אשה מהוגנת, שלא נכנסת בקלות למיטה, לבין הצורך שלו לאינטימיות איתך.אלא שמצד שני, נראה שיש לו ראייה לא כל כך הוגנת של הצרכים הדתיים והמיניים שלו. מצד אחד הוא רוצה אותך צנועה, ומצד שני הוא לוחץ עליך לקיים איתו יחסי מין מלאים, כי זה הוא. יכול להיות שהוא נפגע גם מכך שעם אחרים קיימת יחסי מין, ואיתו עדיין לא, והוא מרגיש עצמו כאילו את משחקת איתו או לא נמשכת אליו כפי שנמשכת לאחרים. הלחץ שלו עליך, אם כך, יכול לנבוע מהצורך שלו להוכיח לעצמו שהוא שווה, בעיני עצמו ובעינייך. כל זה הופך את העניין למסובך קצת.לכן אולי חשוב שתגידי לו שהוא בעינייך "חומר לנישואים", כלומר, גבר שאת רואה את עצמך נשואה אליו אם הכל יילך כשורה ביניכם, לפני שתקיימו יחסי מין. כלומר, שיבין שהאינטימיות איתך מחייבת אותו גם, ושאת לא עושה זאת איתו רק לסיפוק הצורך המיני שלך. חשוב שיבין שאצלך האינטימיות והרגש מתחברים, כדי שיבין את חשיבות העניין בשבילך.