למה הוא רוצה להיות לבד?
תמר
חבר שלי בדיכאון - מחוסר עבודה
⌄
יש לי רק עוד שאלה אחת.כל החג לא התראנו הוא היה בביתו ואני בביתי - כשניסיתי להבין ממנו למה אנחנו לא ניפגשים הוא ענה לי - "אני עסוק בעצמי עכשיו - אני עושה מה שטוב לי - אני צריך את הזמן שלי לחשוב" רוב השיחה הוא היה בשקת לא ענה לשאלות שלי.אמרתי לו שאני מבינה אותו אבל .... ואז הוא אומר לי בלי "אבל".למה הוא מתנחם בי ? הרי אותי הוא אוהב?
תמר
⌄
טעות כתיב - שקט
תמר
⌄
הכוונה - למה הוא לא מתנחם בי?
ד"ר אורן חסון
חג לבד
⌄
תמר יקרה,
יכולות להיות לו סיבות שונות לרצות להיות לבד. אני לא יכול לדעת מה הניע אותו. זה יכול להיות צורך להתבודד כי הוא בסערת נפש, מסיבות שהן, והדרך שלו להתמודד עם זה היא להיות לבד, ויכול להיות שהוא חושב על פרידה, ויכול להיות שפגעת בו באיזה שהוא אופן או שהוא פגע בך ורוצה לשמור מרחק עד שיצטנן כי זה מפריע לו. וזה רק חלק קטן ממגוון האפשרויות. מה שמצביע בעיקר על כך שהתקשורת והפתיחות ביניכם אינם מספיקים. אתם צריכים ללמוד לדבר יותר, שזה אומר שגם את צריכה ללמוד איך לדובב אותו ולדבר איתו באופן שיהיה לו נוח לעשות את זה, למרות הרצון שלו להסתגר, ומבלי לגרום לו להתנגדות. אני מבין שמצבו הנפשי כרגע קשה ופגוע, וייקל עליו אם תדרשי ממנו פחות, ותהיי בשבילו ללא טענות וללא שאלות, כשהוא צריך אותך.