טיפים לזוגיות: איך לגרום לגברים להישאר

תאריך פנייה: 24.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאלה
אהבת חיי
24.09.2006 • 22:02

שלום,
אני בת 33, עמוסה ב"רפרטואר" האישה המוצלחת: משכילה, חכמה ושנונה, יפה, חתיכה, סקסית, קרירה מצליחה, בית משלי.... עד לפני כשנה וחצי לא חשבתי כלל על מערכת יחסים רצינית. היו לי המון סטוצים ואף לא מערכת יחסים רצינית אחת. כיום, כשאני מרגישה בשלה לכך, לא הולך לי. אני מרבה לצאת לבלות, יש לי כרטיס באתר הכרויות, אני מכירה הרבה אנשים בעבודה. וכלום, מצליחה להגיע לדייט אחד ולאחר מכן על פי רב לא שומעת מן הגברים. אלה שכן חוזרים אלי לא מוצאים חן בעיניי. אני יודעת שמציאת בן זוג היא עניין של מזל. יחד עם זאת, יש בי תחושה ש"האשמה" בי. לעתים קרובות, אני חכמה יותר מן הגברים עמם אני יוצאת; אני מסוגלת להיות הכי עניינית ואז לפלוט שטות שתהרוס הכל; איני יודעת תמיד מה גברים רוצים ממני סקס או מערכת יחסים, לרב אני מסכימה לסקס ואז... ובכן ביי ביי וכן להתראות. אני מתוסכלת מכך. איני יודעת מה לעשות, כיצד עלי להתנהג. ברור לי שעלי להיות טבעית, עלי להיות אני, אבל אני לא ממש מצליח להרשים אפילו לא את עצמי. אני יודעת שהעניין נשמע מוזר בגיל 33 אבל זה המצב - יש לי תחושה קשה שהאני שלי לא מצליח עם גברים. לא די להיות יפה.

ד"ר אורן חסון
ללמוד להקרין "מערכת יחסים". דווקא.
24.09.2006 • 23:37

דניאלה יקרה,
אמנם גם מקריות היא גורם חשוב. אבל יכול להיות שהמראה שלך והאסרטיביות שלך, הנובעת מנסיון ומבטחון עצמי, מונעים מגברים מסויימים להשאר איתך. סקר שנעשה במדינות שונות בעולם הראה שגברים מחפשים נשים עם פחות נסיון מיני משלהם (פרט לשבדים...). גברים מרגישים בטוח יותר, בקשר זוגי, עם נשים שהן פחות מנוסות, ופחות מצליחות. בעיקר בשל חשש מאי נאמנות. משהו שנולד מהחשש העלום מפני גידול ילדים שאינם שלהם. ולכן, כשאת מחפשת בן זוג קבוע, ופרטנר לנישואים,את צריכה לשנות לפתע את הכללים. לכן זה מבלבל. את צריכה להציג משהו אחר, שהוא פחות אסרטיבי, ואולי גם פחות בטוח. לכן גם "סקס מהר" זו תכונה שתגרום לגבר להימשך אלייך, אבל לא להישאר איתך זמן רב. אולי כדאי שתתחילי לחשוב אחרת. במקום להיות מוכנה גם לסקס וגם למערכת יחסים, לפי מה שהגבר רוצה, תתחילי להתנהג כמו מישהי שרוצה רק מערכת יחסים. אם תתחילי לחשוב כך, זה יוקרן החוצה.נשים רבות מקרינות "מערכת יחסים" בעוצמה רבה מדי ומוקדם מדי, ולכן מרתיעות גברים. ייתכן שאת מקרינה "מערכת יחסים" פחות מדי. אם תתחילי לחשוב אחרת, ואם תהיי מוכנה להתחרות פחות ולהחמיא יותר (שאומר, להקטין את האגו), יהיה לך קל יותר להגיע למה שאת רוצה. יש לזה מחיר, והוא שעד שתגיעי לקשר, תיפגשי פחות עם גברים, ותבלי פחות. זה יהיה הקטע המסתכל, ובעיקר כשאת לא יודעת כמה זמן הוא יימשך, ובדרך תתגעגעי לקשר, אפילו אם הוא מזדמן. אם תחליטי שזה מה שנכון לך, ואם את צריכה חיזוק נפשי, והדרכה מקצועית, מצאי כזאת.או שתמתיני עוד, כי פה ושם יש גברים שכל החבילה שלך תמצא חן בעיניהם (ונראה לי שאולי אחת הסיבות שהם נדירים היא משום שגם הם גברים מצליחים, שמעדיפים קשרים מזדמנים רבים, עד שמגיע רגע של חסד שבו הם מחפשים משהו אחר, משולב בתובנה פתאומית של מה שהם צריכים לשנות בעצמם, וזה רגע שאולי לא נמשך זמן רב).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083