חוסר אמון בזוגיות - מה עושים?

תאריך פנייה: 25.09.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
is
חשבון בנק משותף, כן או לא ?
25.09.2006 • 07:42

ד"ר חסון שלום
שאלה נוספת , אני ובן זוגי נשואים קצת יותר משנה וגרים ביחד כבר לפחות שנתיים , ועד היום לא עשינו חשבון בנק משותף , הוא פשוט לא רוצה , טוען כי זה יגרום להרבה עימותים ושהוא מעדיף כך, הוא לא בדיוק אמר בצורה ברורה אבל בכל פעם שאני מעלה את הנושא אנחנו מגיעים למריבה.הסיבה שלי זה כל כך חשוב , א'בגלל שאני מוציאה המון כספים על הבית (לי יש ותר זמן ורצון לסדר את הבית ולייפות אותו) ו ב' בגלל שאני חושבת שזה חלק מהשותפות שבחיי הנישואין.תודה מראשIS

ד"ר אורן חסון
חוסר אמון?
25.09.2006 • 23:55

Isיקרה,
כשאת אומרת שאת מוציאה "המון כספים על הבית", אני לא יודע אם זה יותר או פחות ממה שאתם יכולים. אני לא יכול לדעת אם הוא לא מגן על שניכם, כשהוא שומר על החשבון שלו בנפרד, אבל אני די בטוח שאין ביניכם אמון. האם זה קשור לקרע שבינך לבין אמא שלו? קשה לדעת. במילים אחרות – האפשרויות רבות ושונות, יש ביניכם חוסר אמון במספר מישורים, ואני ממליץ על יעוץ זוגי. כדאי שתפתרו ביניכם את הדברים בהקדם, במקום לגרור אותם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
is
חוסר אמון?
26.09.2006 • 07:24

ד"ר חסוןהתכוונתי ליותר כספים על הבית , ליותר ממנומשום מה יש לי הרגשה שאם נלך ליעוץ , זאת אומרת שמשהוא מאוד רע קורה בינינואבל בהחלט אשמח אם תוכל להמליץ לי על מטפל/תדרך אגב בעלי טוען שמאחר והוא מגיע עם משקעים מהעבר , קשה לו מאוד לתת אמון במישהוא בייחוד בנושא כספים , אבל אני אשתו , לא?תודה שובאירית

ד"ר אורן חסון
משהו לא טוב
26.09.2006 • 11:05

Isיקרה,
יש ביניכם אי אמון, ולא משנה כרגע מהי סיבתו.אי האמון הזה, היחסים הרעים של אימו איתך, והשפעתם עליך ועל בן זוגך הם משהו לא טוב שקורה בזוגיות שלכם. אין סיבה להכחיש את מה שיש ואת מה שאין. את לא צריכה לפחד מהצהרה שיש קשיים, כי אם תצהירי שהם ישנם, אפשר יהיה להתמודד איתם. האלטרנטיבה היא להניח להם, ולקוות שתצליחו להקטין את הקשיים עם הזמן. לפי מכתבך, עושה רושם שאת מעדיפה לזרז את התהליך, אולי כי את חוששת שאחרת המצב לא ישתנה. ייתכן שאת חוששת בצדק – זה דבר שאת צריכה לדעת ולהרגיש, כדי להחליט.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083