למה הוא לא יוצר קשר?
מרינה
ידידים פלוס
⌄
לפני 4 חודשים הכרתי בחור יצאנו לדייט ראשון היה נחמד וזהו לא הרגשתי שיש המשכיות לדייט שני. אחרי חודש הקשר התחדש והתחלנו להיות ידידים טובים ולפני כחודשיים וחצי קרה ושכבנו. וככה על בסיס קבוע היינו נהנים לדבר ולהיות ביחד ובין היתר גם שוכבים. היינו מתנהגים ממש כמו זוג. תמיד היה מפנק ואכפתי ורק מבקש שאשאר לישון אצלו ומחבק בלילה. כמו כן הוא תמיד אמר לי שלא מתאים לא קשר עכשיו ומבקש שאני לא אתאהב בו. אציין גם שהוא יודע ששכבתי(פעמיים) עם האקס שלי שהוא נשוי (אני מצטערת על זה מאוד וזה לא יקרה שוב בחיים). לפני שבוע הוא גילה ששכבתי עם החבר של האקס שלי(אקס אחר) שזה היה לפני 3 שנים. ניסיתי להסביר אבל הוא אמר שהוא עייף שם את הראש על הכרית ונרדם ואני נשארתי כמה דק ואז הלכתי לביתי אמרתי לו שלום בלי חיבוק בלי נשיקה והלכתי. מאז אותו יום הוא ופשוט נעלם. לא ניסיתי ליצור איתו קשר. מה לעשות? למה הוא התנהג בצורה כזאת?
ד"ר אורן חסון
צריך שני צדדים שרוצים
⌄
מרינה יקרה,
עושה רושם שמלכתחילה הוא לא מאד רצה. היית בת זוג טובה לו, ללא מחוייבות, וזה מה שהתאים לו באותו רגע. למה הוא לא יוצר איתך קשר? - כנראה כי לא מספיק חשוב לו. אולי גם הוא חושב שלא מספיק חשוב לך, כי עזבת בכעס כשהוא לא הקשיב, וגם את לא יוצרת קשר. המסר העיקרי במקרים כאלה הוא שאם זה היה מספיק חשוב לו, הוא היה יודע מה לעשות, אלא אם משהו לא טוב קרה לו. זה מאד מאכזב, זה מתסכל, אבל בשביל קשר טוב צריך שני צדדים שרוצים.
מרינה
צריך שני צדדים שרוצים
⌄
האם עליי ליצור איתו קשר?אם כן מה עליי להגיד לו?תודה.
ד"ר אורן חסון
מה לעשות כדי שירצה?
⌄
מרינה יקרה,
אם את רוצה לתת לזה צ'אנס שוב, אז אולי לא תהיה לך ברירה אלא להתקשר, כי הוא לבדו לא יעשה זאת. אם יש לך מישהו אחר שיוכל לשכנע אותו במקומך, אז זו אפשרות נוספת. אבל קחי בחשבון שאת והוא כנראה שלא רוצים את אותו הדבר. ולכן, זה סיכון שלך. גם מה שאת תבחרי לומר לו הוא סיכון שלך. כלומר, את יכולה לחשוף את הכל ולומר שהתאהבת בו, ושאת רוצה שתהיו ביחד כזוג, עם המחוייבות והבלעדיות הזוגית הנדרשת בעינייך, ואם זה לא יילך הפגיעה תהיה גדולה יותר. את יכולה גם לא לומר את כל אלה, אלא להזמין אותו לעשות משהו, ולחדש את הקשר הבלתי מחייב, והוא אולי יסכים, כי זה נוח לו, אבל ירגיש טוב עם עצמו כי יוכל לחיות באשליה שבעצם גם זה מה שאת רוצה, כי לא תגידי לו משהו אחר. עד שיחליט שלא מתאים לו, הוא שהוא מוצא מישהי שנדלק עליה, וינסה אולי במקביל לראות אם הולך לו איתה לפני שיעשה משהו. כך או כך, תמשיכי ללכת על קרח דק.זה בסדר לנסות שוב, אם את רוצה מאד לתת לזה צ'אנס, גם אם הסיכוי כנראה לא משהו. אבל קחי בחשבון שתצטרכי להתמודד עם ההשלכות, אם זה לא ילך. אם יש לך הכוח הנפשי לזה, זו אפשרות. אם את יודעת שלא יהיה לך, או שאת לא רוצה לבזבז את זמנך על הימורים שהסיכוי להצלחתם קטן, אז לא.ואם את שואלת "מה אני יכולה לעשות כדי שהוא ירצה אותי?" - לזה אין לי תשובה. כי אני לא יודע אם הוא מחפש מישהי עם המון כסף, או עם חזה גדול (או קטן), או מישהי שמתעניינת כמוהו בפוליטיקה או בחתולים, או עם עיניים ירוקות, או כל דבר אחר שהוא החליט שהוא לא מוכן לוותר עליו בבת זוג. לכן גם אני לא יכול לומר לך מה לשנות או לעשות אחרת, ומה מתוך זה ריאלי או לא, ומה מתוך זה את בכלל רוצה לעשות. אני לא יודע את כל אלה, ואני לא בטוח שאת כן. אם יש דברים כאלה, סוג של רשימת "איכויות בת זוג" שהוא רוצה, סביר שהוא לא סיפר לך את הכל - למשל, אולי כדי שלא תתייאשי מראש, כשהיה לו נוח שאת בסביבה. בסופו של דבר, כמעט כולנו מתפשרים על הרשימה הזו, אם הכנו כזו, ולפעמים משנים אותה, כך שהיא אף פעם לא סופית. חשבי היטב מה את רוצה ומה את יכולה, ומה טוב לך ונכון לך.