טיפים ליחסים: מה לעשות כשבן/בת הזוג מתקשים?

תאריך פנייה: 19.02.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
כלנית
הידידה שלו לא רוצה לפגוש אותי
19.02.2015 • 17:54

שלום
ד"ר חסון,לפני שבוע כתבתי על בן זוגי ועלי (חצי שנה ביחד, עוברים לגור יחד) ועל ידידתו של בן זוגי, שהקשר ביניהם מציק לי למרות שלא היה ביניהם שום קטע רומנטי, ואני מרגישה שבן זוגי אכן לא נמשך אליה (נפגשנו שלושתנו פעם אחת).לפני שלושה שבועות בן זוגי רצה שנקבע לצאת עם אותה הידידה ליום ההולדת שלה, והיא הבריזה בתירוץ עלוב. את אותו הדבר היא עשתה גם אתמול- הבריזה בתירוץ עלוב ("סוער בחוץ", "יש לי דייט מחר (בשיא הסערה, כן???)", "אני צריכה לסדר את הבית).הפעם אמרתי לבן זוגי שגם אם היה לו חבר (גבר) שכבר פגש אותי בעבר והיה מבריז ליציאה משולשת שלנו-הייתי נפגעת- וזו אכן האמת!אני גם לא מתה עליה, אבל אני מכבדת אותה כי היא הידידה של בן זוגי, ולכן אני מתייצבת לפגישות שנקבעו. עם זאת, אני מרגישה שהיא לא מכבדת אותי בכך שהיא מבטלת שעה לפני המפגש עם תירוצים שפוגעים באינטיליגנציה שלי ושל בן זוגי.בן זוגי הצדיק את דבריי, אמר שההתנהגות שלה לא יפה, אך טען שכנראה בגלל שהיא רווקה- קשה לה להיות מול זוג כי זה מדגיש את הרווקות שלה. בנוסף, הוא אמר שהוא לא מציע לה יותר שנפגש יחד.אני לא יודעת כיצד עלי לנהוג? האם לאפשר להם להפגש יחד בלעדיי למרות שהיא לא מקבלת אותי כבת הזוג שלו??? זה גורם לי עוד יותר להתעצבן עליה... האם להגיד לו לפתוח את הנושא הזה בפניה-מדוע היא לא מסכימה להפגש גם איתי?חשוב לציין, שבפגישה האחרונה שנפגשנו שלושתנו, הייתי מאוד מאוד נחמדה אליה, והיה בינינו דיבור טוב, כלומר אין, לדעתי, סיבה אישית נגדי.

ד"ר אורן חסון
הקו שבו התחלת
22.02.2015 • 01:29

כלנית יקרה,
אין לך הרבה מה לנהוג אחרת. יתכן מאד שיש לבחורה הזו בעיה. את מנומסת, את מנסה ליצור את הקשר איתה יותר כקשר של זוג, ואם יש לה בעיה עם זה, אז יש לה בעיה עם זה. את לא יכולה לפתור את הבעיות הנפשיות שלה, נכון? מצד שני, בן זוגך מבין אותך. אני לא חושב שהוא צריך, איך לומר, לנגב לה את האף בשתן, כפי שעושים לגור כלבים שסרח. אבל כן נכון שימשיך לנסות את המפגשים ביחד, גם אם זה לא הולך, ואם זה לא הולך, לצמצם בהדרגה את הקשר איתה לבד. אני לא מציע לעשות משהו דרסטי, כי בן זוגך ירגיש אולי שהוא מפסיד משהו, והמשהו הזה לא חייב להיות "מישהי", אלא בעיקר סטאטוס כלפייך, אם "ייכנע" לך, וזה עלול לצאת במקום אחר בהמשך. קחי את הזמן, והמשיכי בקו שהתחלת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083