למה הוא כזה? הבנת הבעיה בזוגיות
ש
בעלי רע אלי זמן רב
⌄
ד"ר חסון שלום,
התכבתי אית בעבר לגבי בעיה עם הוריו של בעלי, ושהם בברוגז איתי, בגלל שכעסתי עליהם שאיחרו ליום הודלת בני בצורה מוגזמת, והתנצלתי אחרכך אך זה לא עזר. מאז הסכמתי שבעלי ילך עם הילד אליהם בלעדי, לבקר אותם כשרוצה, ואמרתי שאני סומכת עליו, והיה לי מאוד קשה באותו יום שהלך, אבל אין ברירה.דיברתי גם עם אחיו, אח אחד שהוא יותר ליברלי מהאחרים וביקשתי שלא ילכלכו מאחורי גבי כשבעלי מגיע לשם, ולפי מה שבעלי מספר הם לא אומרים עלי מלה.אני מצדי גם לא מדברת עליהם, ומתחשבת, ולמרות שהם לא עזרו לנו בכלום מאז שנולד לנו ילד, מעולם לא התלוננתי ואמרתי שהם לא חייבים אם הם לא רוצים. פעם אחת בקשתי עזרה והם אמרו שרק אם בעלי יביא אותם ויחזיר אותם הביתה ולא כעסתי ואמרתי לבעלי הם לא חייבים לעזור, כל עוד הם לא פוגעים בי אין לי שום טענות (והם פגעו הרבה פעמים בלכלוכים עלי ובעקיצות והתערביויות).אמי לעומת זאת עוזרת ומוציאה אותו לפעמים מהגן, לעולם לא מתערבת לנו ותמיד מדברת על בעלי ואל בעלי יפה כל כך, גם כשאני מתלוננת על התנהגות בעלי אלי לפעמים אומרת שלא רוצה להתערב, היא לא כמו הסבתות שמקדישות הרבה זמן לנכדים, כמו שלדעת בעלי אמו היתה עושה אם היינו גרים לידה, אך היא עוזרת, ולאחרונה בגלל שסבתי מאוד חולה יכולה פחות ולא רק כדי לטפל בסבתי אלא גם בשביל לנוח, ובעלי מדבר עליה בכעס וגסות בגלל שרוצה רק להוציאו מהגן בלי להשאר איתיו ושנביא ביביסיטר, ואני לא מבינה מדוע הוא נהיה כזה רע.בנוסף לזה הוא עושה דברים בבית אך מראה שהוא עושה את זה בשבילי ולא כי זה תפקידו, וחושב שמגיע לו לישון יותר ממה שמגיע לי. וכשאני אומרת משפט קטן שלא מוצא חן בעינו עושה מזה סרטים רבים, ומדבר אלי בצוה בוטה ולא מכבדת, וצועק עלי לפעמים באוטו ליד התינוק, וכשאני מבקשת להפסיק לא מפסיק, ואין לי לאן לברוח כי אני בנסיעה (בבית אפשר ללכת לחדר אחר באוטו לא)אנא תן לי עצה איך להתמודד איתו, איך להוציא את הטוב שבו, ולנטרל את השפעת משפחתו, ויכבד ויעריך גם אותי את משפחתי ובין גם את האילוצים שלהם לרמות שהם שקטים ולא מתלוננים, ומכבדים אותו כל כך.
ד"ר אורן חסון
למה? האם הוא רע מטבעו? מה קורה לו?
⌄
ש יקרה,
את מחזקת את ההבנה שבעצם עיקר הבעיה היא בינך לבינו, עוד לפני את והמשפחה שלו. לכאורה, אפשר היה ליצור מצב שבו הוא ירצה לעזור לך. כי גם לו יהיה טוב יותר, נכון? כשלא תתלונני, כדי שלא תקטרי, כדי שתתני גם לו לנוח, מדי פעם, כשאת יכולה לוותר לו, כדי שתהיי נעימה אליו כאשר הוא נעים לך. וזה לא קורה. את שואלת מדוע הוא נהיה כזה רע, ואולי יש לך בכל זאת גם קצת תשובות. אני לא מכיר אותו, ולא יודע למה. את מכירה אותו. נסי לחשוב על זה, ואם תמצאי לזה תשובה, יכול להיות שבצידה תמצאי גם פתרון.