זוגיות עם בן זוג מבוגר - יתרונות וחסרונות

תאריך פנייה: 06.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
בצומת דרכים
06.01.2011 • 09:37

שלום
אני בחורה צעירה באמצע שנות ה20 שלי ואני נמצאת במערכת יחסים מזה 4 שנים ועומדת להתחתן עם בן זוגי שגדול ממני באופן משמעותיהמערכת יחסים שלנו מאוד בריאה מאוד אוהבים ומעבר לזה אנחנו חברים טוביםאך לפני קביעת תאריך לחתונה עולות כל מיני תהיות-בקשר לזה שבן זוגי מאוד מיושב וכביכול מצא את ה"נישה" שלו ואני רק סיימתי את לימודי התואר שלי ואני רוצה להתנסות במעבר למרכז.. והוא לא מוכן לשמוע על זההוא בא ממשפחה דתיה ואני חילונית לכל דבר ואני חוששת שחיים לידם יקשו עליי מהבחינה שאני בשום אופן לא מוכנה ש"יאנסו" אותי או את ילדי להתחזק..או לשמור שבת.מה לעשות? על מה להסתמך על היחסים עד כה? או להחליט אם אני רוצה להתפשר על בינוניות מבחינתי ולחיות לפי הזרם שלו.

ד"ר אורן חסון
אי שם בין גיבוש להתגבשות
06.01.2011 • 20:27

מבולבלת יקרה,
למצב שבו בן הזוג מבוגר יותר באופן משמעותי, יש יתרונות ויש חסרונות. היתרון הוא שהוא כבר מגובה, מיושב ומצא את הנישה שלו. הוא מסודר. החיסרון הוא שהוא כבר מגובש, מיושב ומצא את הנישה שלו אלא שאת רוצה להיות מסודרת גם כן, ושיש קונפליקט בין ה"סדר" שלו, לבין הצורך שלך. בתנאים הנוכחיים, כשאת לא תתפתחי לכיוון שאת רוצה להתפתח, יכול להיות שגם תהיי פחות עצמאית, או, לחילופין, שתמשיכי לכעוס על ההחמצה שלך שנעשתה "בגללו" (כשבעצם, אם את מחליטה להישאר איתו למרות שלא תלכו לבחון את החלום שלך, זו תהיה גם בחירה שלך). פער נוסף, זה הפער האמונתי ביניכם. פערים התחלתיים כאלה עלולים ליצור סדק משמעותי יותר מאוחר יותר, על כל אי הסכמה ביניכם, כי יהיה לך קשה יותר לוותר. למה? כי ממילא כבר ויתרת על כל כך הרבה, עוד לפני שהתחלת. אז לוותר עוד? כלומר, מכיוון שלא תבואו ממקום שיוויוני אל הזוגיות מבחינת תחושת הנתינה שלך, יתכן שבאופן טבעי, ואפילו לא לגמרי מודע, תרצי פיצוי. לכן, צריך לקחת גם את זה בחשבון.האם את מסוגלת להתגבר על כל זה, ולסלוח כי מה שתקבלי ייתן לך פיצוי?האם הוא מסוגל לוותר על היציבות הכלכלית ואולי גם החברתית של עכשיו, ולסכן את כל אלה כדי לתת לך צ'אנס לקריירה טובה משלך?האם מי מכם יהיה מסוגל להשלים עם הויתור שלו מבלי להרגיש ממורמר גם אם לא הצליח אחר-כך (הוא במרכז, או את במקום שבו אתם נמצאים עכשיו)?אלו הדברים שאותם את צריכה לשקול, משני הצדדים, ולהביא את המסקנות שלך אליו, להחלטה משותפת לכאן או לכאן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083