למה גברים מחזרים אחרי נשים 'לא מושגות'
אני
מה מושך גברים / ממה גברים נרתעים?
⌄
ד"ר אורן יקר,
לאחרונה יוצא לי לחשוב לא מעט על "מה מושך גברים / ממה גברים נרתעים"? ברור לי שזו שאלה מכלילה מאוד ויש המון דברים שמשפיעים על זה - החל מהשכלה, רקע סוציואקונומי, סביבה, תכונות אישיות ועוד ועוד.למה יש תחושה שגברים מעדיפים נשים לא מושגות ולא בחורות "טובות"?(לא יודעת אם רלוונטי - אני בת 40, גרושה כמה שנים - כמה שנים מנסה למצוא זוגיות)תודה
ד"ר אורן חסון
למה גברים מעדיפים נשים לא מושגות?
⌄
את יקרה,
בודאי שזו שאלה מכלילה. את לא הסטטיסטיקה, אלא נקודה בה, ואת אפילו לא יכולה לדעת נקודה באיזה קצה, או אולי בכלל באמצע. אני חושב שהתחושה שלך היא שגברים מעדיפים נשים לא מושגות במקום בחורות טובות נובעת מהתחושה שלך שאת בחורה טובה, אבל לכאורה "מושגת" (לפחות כי את באמת רוצה), וכבר כמה שנים ללא קשר, בעוד שגברים מבזבזים את זמנם על בחורות שאינן מושגות, ואת מסיקה את זה גם משום שאת רואה כמה שמנסים עם נשים אחרות ללא הצלחה, וגם מכך שהם נשארים בסוף הדרך לבדם. לכאורה, התמונה שאת מציירת נכונה. אלא שיכול להיות שגברים רבים בכלל לא רוצים להשיג אלא להתחרות? כלומר, לא רוצים להתחתן (או קשר זוגי קבוע אחר) אלא להחמיא לאגו שלהם על ידי השגת מישהי "שלא כל אחד יוכל להשיג אותה". לפעמים דווקא זה פחות מפחיד מאשר מישהי שתגיד להם "כן, בוא נחיה ביחד", ואז ההחלטה תצטרך להיות שלהם. לא כולם כך, אבל יש רבים שכאלה, ובעיקר לאחר סיום פרק א'. האם יתכן שזה המצב?
שימי
למה גברים מעדיפים נשים לא מושגות?
⌄
היי... בלי קשר לשאלה המקורית נורא מפריע לי וגם חושב עד כמה זה לא נכון המנטרה שאתה חוזר עליה שגברים מחפשים מי שלא מראה להם עניין או אפילו רעה אליהם.. אולי זה עובד לחצי שניה אך מהר מאוד זה נעלם .. גם גבר מחפש יציבות ולא רק להשיג ולכבוש
ד"ר אורן חסון
לקרוא רק את הכותרת?
⌄
שימי יקר,
אני חושב שקראת רק את הכותרת. לא כתבתי שזה מה שגברים מחפשים, ובודאי שזו לא מנטרה שלי. כתבתי ש"גברים רבים" מחפשים קשרים לא קבועים, מה שנכון. אבל אפילו לא כתבתי שזה רוב הגברים. יתכן שבחתכי גיל ומצב משפחתי מסויים זה יהיה נכון אולי ל"רוב הגברים" שבאותו חתך גיל ומצב משפחתי (למשל, מיד לאחר גרושים), אבל במצבים אחרים ממש לא. ואני שמח מאד שאתה לא כזה, כי גברים כמוך נותנים תקווה לנשים שגם הן לא כאלה.