למה גבר לא ממהר להתחתן?

תאריך פנייה: 13.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגית
לא ממהר להתחתן
13.03.2014 • 07:41

שלום,
אני בת 25 והחבר שלי 26 אנחנו יוצאים כבר שנה וחצי, ואני מרגישה מוכנה לחתונה אבל כל פעם שעולה הנושא הזה בינינו הוא כל הזמן אומר שיש עוד זמן ואין מה למהר, הוא מבחינתו לחכות עוד שנה שנתיים או כמה זמן שיידרש ואני חושבת שאני כבר רוצה לעשות את הצעד הזה ביחד איתו אך מצד שני לא רוצה להלחיץ אותו ורוצה שזה יבוא ממנו ושירגיש שלם עם ההחלטה הזו.מה עושים במצב כזה?

ד"ר אורן חסון
למה גבר לא ממהר להתחתן?
14.03.2014 • 13:58

חגית יקרה,
אתם יוצאים שנה וחצי. יש מי שזה מספיק לו כדי להחליט, ולפעמים הרבה פחות, ויש מי שזה לא, ולפעמים נזקק להרבה יותר. נשים, מן הסתם, מקדימות בדרך כלל להחליט, כי זמנן להביא ילדים קצוב יותר. הוא בן 26, ויש מי שזה מספיק לו כדי להחליט שהגיע הזמן להתחתן, ויש מי שנזקק לעוד כמה שנים, לביסוס מקצועי ולהבנה שמיצה את הרווקות. אני לא יכול לדעת מה קורה איתו, וגם לא למה. העובדה שאת מוכנה לחתונה, ושהוא לא - כפי שאת רואה ומבינה ממנו, יוצרת קונפליקט ביניכם. עד כמה הוא דואג לך ורוצה בטובתך? עד כמה הוא מוכן להתגבר על הפחדים, החרדות והשאיפות כדי לשים אותם בצד למען הרצון שלך? - אלו הם הדברים שעומדים על הפרק אצל, כמו גם אצל זוגות רבים.הוא אמור לדעת שזה חשוב לך. מצד שני, את אמורה לדעת מה מעכב אותו. אם את חוששת שזו הבחירה בך - לא בטוח שזה נכון. חשוב שתביני את כל יתר הדברים, ולראות אם את יכולה לבטוח בהם. אתם כן צריכים לדבר על זה באופן חופשי. האם יש לו מטרות להשיג קודם? האם חשוב לו לדעת לפני הצעת החתונה שהוא מבוסס כלכלית ויוכל ל"מלא את תפקידו כמפרנס"? האם יש לו ספיקות בבחירה שלו? אם כן, למה? מבלי לדעת את כל הדברים האלה, ואת כל החששות האלה, קשה לדעת איך לפתור את הדילמה ואת הקונפליקט ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083