התנהגות גברית בקשר: סימנים וסיכונים
דנה
זורק מחמאות אבל לא מכיר אותי
⌄
שלום
וברכה.הכרתי גבר בן 32, רווק, גר לבד, ילדותי נורא, ביטחון עצמי בריצפה, בשיחות בטלפון הוא כמעט ולא מדבר, לא מתעניין, ממש שום דבר!כל שיחה שנעשתה בטלפון, הדו שיח צריך לבוא ממני וכשאני מנסה לשאול ולהכיר הוא אינו עונה לשאלותיי או שיש שתיקה ואני מרגישה שאני צריכה להחליף נושא או משהו, וגם אם הוא עונה הקול נורא שקט אני כל הזמן מוצאת את עצמי שואלת מה? תדבר יותר חזק..חוץ משיחה אחת בודדת שהתקשרתי אליו לפני כשבועיים ודיברנו שעה שלמה בטלפון ופה באמת השיחה זרמה.. אבל לא שמעתי ממנו מאז ועברו 3 שבועות. אז אני משערת שזה נגמר ולא יצרתי עוד קשר.בקיצור, הטיפוס לא מדבר. או לעיתים שותק ומחכה שאני אדבר, אני אפילו שומעת שהוא נבוך או מתבייש לדבר. ולעומת זאת? באסמסים שלנו הוא לא מפסיק לדבר אבל רק על דברים שקשורים ליופי.. ורציתי לשאול גם לגבי זה בבקשה- למשל,: הוא לא מפסיק להגיד לי משהכרנו אפילו בשיחה ה1 שלנו ועד היום.. עוד לא הכרנו בכלל, הוא ישר אמר כמה שאני יפה, שאני האחת בשבילו, שהגעתי אליו כמתנה, שהוא מאוהב בי, הוא רושם לי: את החיים שלי, אהבה שלי.. וכו'. אסמסים בלי סוף!! אבל בשבועיים האחרונים לאחר שיחתנו יש שקט גם באמסים, אין כלום ממש כלום מצידו.חיצונית הוא מאוד הטעם שלי.. אבל אני לא ממש מבינה מה קורה פה? מצד 1 מרעיף עלי מחמאות בכל הזמן הזה, חודשיים+ ופתאום סוג של נעלם?אשמח לשתבוה והסבר אולי יש לך מושג מה זה אומר על גברים שעל ההתחלה מרעיפים עליי מחמאות ועוד לא ממש הכירו אותי? תודהאני בת 28
ד"ר אורן חסון
סיכונים בתחילת קשר
⌄
דנה יקרה,
כל אחד וסיבותיו שלו, ויש הרבה ושונות. אבל בואי ונניח שהאיש איתו את מדברת תמים, ללא שמץ של כוונות רעות של רמאות או ניצול (מה שאני לא באמת יכול לדעת, כמובן). מה ההתנהגות שלו אומרת עליו? - בדיוק את מה שכתבת. שהוא נבוך, מתבייש, ויותר נוח לו בהתכתבות, כאשר יש לו הפנאי והזמן לחשוב ולהתנסח. האם הוא גם מתכוון לכל מילה? - אני לא יודע. אולי. אבל אם הוא חושב שאת האחת בשבילו ושהוא מאוהב בך, לאחר פגישה אחת (שאני לא בטוח אם בכלל היתה, כי לא כתבת אם היו כאלה, או אם את חושבת שחיצונית הוא הטעם שלך רק על פי תמונות), אז יש לבחור בעייה של חיבור עם רגשותיו, וכנראה גם עם הביטחון שלו בעצמו ועם היכולת שלו לאהוב את עצמו, ועוד יותר אם במקביל לכל אלה הוא גם מתנתק ממך מדי פעם לתקופות ארוכות. וכל זה בהנחה שהוא לא רוצה לרמות או לנצל אותך לקשר שהוא לא מתכוון בו להיות מעורב רגשית. כך שאיך שלא תראי זאת, יש עם זה בעיה.הבעיה עבורך היא מסוג אחד אם הוא מתכוון לנצל אותך, במודע או שלא במודע, אבל כשאין בו כוונות אמיתיות למעורבות רגשית, והבעיה היא מסוג אחר אם יש לו כוונה, אבל הוא לא מחובר מספיק לרגשותיו ולעצמו. במקרה השני לפחות כוונותיו טובות, אבל זה לא אומר שהוא יהיה יציב בהמשך. צריך יהיה לעבוד על זה, ואולי הרבה. האם את מוכנה לקחת את הסיכונים? - זו החלטה שלך.
דנה
תודה על המענה+מידע שגיליתי.
⌄
שבת שלום. טוב אז ככה..הייתה פגישה 1 בודדה לפני כמה שבועות והוא היה ביישן וגם הבנתי ממנו שהוא שתה לפני זה כמה כוסות יין, אולי היה לחוץ?* הרושם שלי ממנו שהוא ללא ביטחון עצמי. הרגשתי שאני צריכה לדבר בפגישה, כי אם לא אדבר תהיה שתיקה, בדיוק כמו בטלפון. וכשדיברתי היה לי קשה מאוד להגיע אליו, הרגשתי שאני יושבת עם ילד קטן בהתנהגות שנבוך בצורה מפחידה ואינו יודע לדבר דו שיח לגילו.כשנפגשנו הוא אמר לי-"איזה חיוך, בשבילו נולדתי ואת יודעת את זה"... WTF? כמו ילד.הוא המשיך עם המשפטים שלו גם בפגישה אבל פחות מבטלפון.אגב, עשיתי עליו בדיקה בגוגל והגעתי למשהו:* הוא היה מעורב בתקרית כלשהי עם שוטרים מלפני כמה שנים, לא תאונה, אבל משהו דומה. קראתי את הכתבה והיה רשום עליו שכתוצאה מכך הוא נותר עם 40% נכות נפשית ושיש לו פחד ממקומות ציבוריים. אני חושבת שה40% נכות נפשית זה הפחד מהמקומות סגורים. בין כה וכה רציתי לשאול אותך אם יכול להיות שיש קשר לדברים שציינתי? החוסר יציבות, הביטחון עצמי הנמוך, המילים היפות ללא משמעות.. + 40% נכות? יש פה איזה בעיה לא? .אציין פרט נוסף-* הצעתי לו להיפגש בשנית, דייט אחד אינו מספיק בכל זאת.. הוא ניסה להתחמק מזה. אבל ממשיך לסלוח אסמסים של משפטים יפים . ממש מוזר לי. ויש לו עבודה מסודרת לעומת הכל.
ד"ר אורן חסון
ביטחון וודאות שאת רוצה לקבל בקשר
⌄
דנה יקרה,
טוב, אז את מבינה שיש לו אולי בעיות נפשיות, ואפשר אולי להבין את ההתנהגות שלו על הרקע הזה. אבל אני חושב שאת בעיקר שואלת אם הוא רוצה אותך, למרות הבעיות הנפשיות שאולי יש לו. אני לא יכול לדעת, כי אני לא יכול להפריד, על סמך מכתבך, בין זה לבין זה. זה משהו שתצטרכי להבין בינך לבינך, וגם - אם את יכולה להתמודד עם הבעיות הנפשיות שלו, מבלי לקחת את התגובות או אי התגובות שלו אל חוסר הביטחון וחוסר הודאות שלך ברצון שלו להיות איתך. זה משהו שאת תצטרכי להתמודד איתו. תצטרכי לחשוב היטב אם את מוכנה לזה, ויכולה, גם אם התחושה שלך היא של לקיחת סיכון, כי אולי לא תקבלי ממנו סימנים של ביטחון וודאות שאת רגילה או רוצה לקבל בקשר.