למה את נגררת? עצות לליאת
ליאת
קשר שנגרר -אקס מבולבל
⌄
שלום
אני בת 26, הוא 29 עוד מעט. הקשר התחיל ב2009החזיק מעמד חודשיים והסתיים בגלל פיצוץ גדול עם עירוב הורים.לאחר כמה ימים הקשר המשיך.. עד היום למעשה.. 3 שנים בערך. ובסתר. זאת אומרת שההורים שלו לא יודעים שחזרנו לקשר, הוא הסתיר זאת לאחר מה שקרה. והקשר לא באמת היה קשר, זה היה אולי ניסיון לראות מה יהיה איתנו. הבעיה הגדולה היא שאני מאוד מעוניינת בבחור הזה והוא יודע זאת, אני אוהבת אותו אך לא ממש יודעת מה הוא מרגיש מפני שכל פעם הוא משנה את דעותיו. פעם הוא היה אומר שהוא לא אוהב, שזה לא הדדי.. הקשר נותק ואיכשהו שוב חזרנו לקשר.. ופעם הוא היה אומר שזה בגלל הקריירה שאין לו זמן להשקיע בקשר, ופעם הוא היה אומר שבגלל שכולם מתנגדים לזה, שהכל שרוף ולעומת זאת הוא לא יודע מה לעשות ובסוף הוא שוב עזב התרחק.. הוא אף פעם לא יודע מה הוא רוצה והוא גם מבלבל אותי כל הזמן. אף פעם לאחר הפרידה הגדולה, לא היה באמת קשר רציני, זה אמנם נגרר עם נסיונות להיות יחד אך לא החזיק מעמד חודש. איכשהו כל פעם הבחור הזה עוזב, נעלם כל פעם, פעם נעלם לשבוע פעם לשבועיים והיום זה כבר התחיל להיות גג עד חודש ימים. הבחור פשוט לא סגור על עצמו כל פעם הוא מנתק איתי קשר אומר שאני לא מה שהוא מחפש שאני עם אופי קשה והוא רוצה מישהי עם אופי קל, שאני טיפוס בעיתי אך הוא לא מבין שהוא למעשה הבעייתי פה וכל פעם שאני ואמרת לו זאת הוא מתעצבן ורבים. אחרי היו לו איזה 10 חברות וגם איתן הוא עזב אחרי שבועיים-חודש ואיכשהו אני תמיד הייתי סביב המעגל הזה.. הוא כל פעם ניתק את הקשר עם אחת אחת ולבסוף חזר אליי. אבל הסיפור תמיד חזר על עצמו כי אף פעם לא היינו באמת זוג בסופו של דבר. ניתקנו קשר לפני חודשיים, הוא אמר לי שהאמת היא- כי הוא מפחד ממערכת יחסים ושזה לא קשור אליי. ניתקנו את הקשר וכעבור שבועיים וחצי הבחור שוב חזר ואמר שהוא לא יכול בלעדיי ושהוא לא מפסיק לחשוב עליי. אבל בגדול? הוא לא עושה עם זה כלום. נפגשנו לאחר מכן הוא שפך את ליבו שהוא התגעגע וכו', הוא גם אמר שהוא לא מפחד ממערכת יחסים שאין לו בעיה להיכנס לקשר, אבל שוב שיש לו בעיה איתי (אציין שלא היה סקס) ולאחר הפגישה הזו תנחש מה? הוא אמר שלמחרת הוא יתקשר ונעשה משהו יחד, וכבר שבוע ימים שהוא שוב נעלם, בחיי שאני מנסה להבין מה עובר לו בראש ולמה ההתנהגות הזו? אחרי הכל אם אתה לא מעוניין -שכל אחד ילך לדרכו.. למה כל הזמן לבלבל אותי ולבזבז את הזמן שלי.. הוא כל פעם אמר שהוא רוצה ולא רוצה.. נעלם וחוזר. ולא מתכוון לכלום .אני רוצה להבין למה ההתנהגות הזאת? טוב לו לשחק בי ככה? הוא מפחד שאני אפסיק לאהוב אותו אולי ולכן הוא שומר אותי על אש קטנה? אני מאוד רוצה לנסות להבין. נשבר לי מאוד ואני איכשהו גם לא מצליחה להשתחרר מזה.תודה רבה.
ליאת
קשר שנגרר -אקס מבולבל
⌄
אציין ששאלתי אותו את כל השאלות האלה וכל פעם שזה קורה הוא נכנס לי בדברים ואומר שזה לא נכון ושאני הבעייתית ואני לא עושה שום דבר למרות שההפךהוא הנכון. לפעמים אני מרגישה שהוא יודע כמה שאני צודקת אבל אסור שאני אהיה צודקת כי הוא רק הוא צריך להיות הצודק תמיד- מן סוג של אגו ושליטה. אז הוא מאשים אותו ואין לו סיבות באמת הוא זורק מילים באוויר. אין לי מושג למה ההתנהגות הזאת לאדם בן 29.. אם אתה תכלס לא מעוניין בשום דבר אז תרפה ממני-מה שלא קורה ופה אני לא מבינה למה. אשמח לקבל תשובות דוקטור באמת שאני שבורה וכואב לי שזה לא באמת קורה. המון תודה וסליחה על האורך.
ד"ר אורן חסון
מה שהוא אומר או מה שהוא עושה?
⌄
ליאת יקרה,
אז למה את נגררת? אז מדוע את נותנת לו לנהל את חייך? מדוע את מחכה לו כשאת מבינה, על סמך נסיון שיש לך איתו כבר כמה שנים, שלא תקבלי ממנו את מה שאת רוצה? למה שלא תקחי שליטה על חייך, ותעשי את מה שאת רוצה עם עצמך, ותחפשי מישהו שמתאים לך, ולא רק מישהו שמוצא חן בעינייך, אבל שלא יודע להיות בזוגיות? או לפחות שלא רוצה מספיק כדי להיות החלטי יותר באשר לקשר איתך?אל תבטחי במה שהוא אומר, בטחי בחושים שלך הנובעים ממה שהוא עושה.
ליאת
מה שהוא אומר או מה שהוא עושה?
⌄
כנראה שהאהבה שלי מאוד חזקה ולכן ככ קשה לי.באמת שאני מנסה וכל פעם שאני חושבת שאני בדרך הנכונה הוא חוזר שוב אל חיי.. וכל פעם אני אומרת דיי אני לא חוזרת לזה זה נגמר אבל אחרי זה תוקפים הגעגועים והאהבה ... ואולי בגלל זה אני חלשה כזאת.. אולי בגלל שאני פועלת מהלב ולא מהראש.. וגם מפני שהוא מבלבל אותי כל הזמן ואומר לי שהפעם זה יסתדר. מאוד קשה אני באמת עובדת על זה.. תוך כדי אני מחפשת כמובן מישהו אחר שכן יהיה מעוניין ויציב. באמת היתי רוצה שהוא יהיה האדם היחידי .. מה שלא קורה..אני לא יודעת אם אני יכולה לשים לזה באמת סוף כי אני מפחדת שזה ישבור אותי טוטאלית.. כי גם ככה אני מרגשיה רע כשאנחנו נפרדים ולא רציתי שניפרד.. וברגע שארגיש שהוא יעלם מחיי לתמיד- אני בטוח אשבר...לא יודעת מה לומר לך.. אני מקווה שיהיה בסדר אני יודעת שאני צריכה לשים לזה סוף... עובדת על זה שנים.. תמיד איכשהו אני יוצאת הצד הפגוע.. אולי זה בעיה אצלי? שאני אוהבת אני לא מסוגלת לחתוך.מה אפשר לעשות? האם אפשרי לטפל בזה? ואיך? אולי הבעיה אצלי תודה
ד"ר אורן חסון
מגיעה לך זוגיות טובה משלך
⌄
ליאת יקרה,
קראי שוב את תגובתך האחרונה, ושם תמצאי את התשובה - שאת צריכה להחליט להיות חזקה יותר. כי את תאבת חיים. וכי את רוצה לנהל את החיים שלך ולא לתת למישהו אחר, מושך ככל שיהיה, בשל הבילבול או האגוצנטריות שלו. את לא מחפשת באמת: כל עוד אינך מתנתקת מהבחור הזה, גם אם הוא יבוא ויתחנן בפנייך שהוא רוצה רק אותך, לא תוכלי למצוא מישהו אחר. וכפי שאני אומר כאן פעמים רבות: אם את מצליחה להתמודד עם זה לבדך, ולצאת מהסחרחרת הזו, אז נפלא, עשי זאת. ואם לא, ואם זה מפריע לך לצאת מבור או מבוץ שמושך אותך אליו שוב ושוב, לכי באמת לטיפול, כדי להיעזר באיש מקצוע. בכל מקרה, קחי אחריות על חייך, כי מגיעה לך זוגיות טובה משלך.