דילמה רגשית: השפעה על ילדים ופתרון
מייקל
זוגיות במשבר
⌄
אני בן 43 נשוי +2 בני 17 ו 14 יש לי בת זוג נוספת 10 שנים אני אוהב אותה בטירוף אני רוצה לחיות איתה ורק איתה אני עוזב את הבית עובר אליה או לבית שכור ואז כואב לי על הילדים ואני חוזר הביתה ככה כמה פעמים אני מבלבל את כולם וגם את עצמי .אני מאוד שבור בדיכאון ללא אנרגיות חי אבל מת מבפניםכשאני בבית הראש בבת זוג אז הולך אליה כשאני אצלה הראשבילדים וחוזר מה לעשות??????????????
ד"ר אורן חסון
להחליט בשבילך?
⌄
מייקל יקר,
מן הסתם, אתה פוגע כך מאד גם בילדים. יתכן מאד שהם היו מרגישים טוב יותר בבית שכור איתך בחלק מהזמן, אבל בטוחים בכך שאתה רוצה אותם ובעיקר יודעים מהי יציבות, מאשר איתך בבית יום יום ביחד עם חוסר היציבות שבו הם יימצאו אז, שבו פעם אתה שם ופעם אתה שם והם לא יודעים מה יקרה מחר. אבל כך או כך - אתה בדילמה רגשית ומעשית משמעותית מאד, וחוסר ההחלטיות שלך פוגע גם בילדים, גם באשתך וגם במאהבת שלך (שאולי לא תישאר איתך לנצח כשאתה חסר החלטה - ואולי זה מה שאתה רוצה, בעצם, שהיא תחליט בשבילך?), ובודאי שגם בך. אני לא יכול לומר לך מה לעשות, ולא אחליט בשבילך, ואני גם די משוכנע שלא תשמע בקולי גם אם אומר כך או כך. הרי אתה יודע כמוני שאיני מכיר אותך ואת המורכבות של כל העניין, וגם כי אתה לא מכיר אותי מספיק ולא תרגיש מחוייב אלי. אבל אתה צריך סיוע מקצועי כדי להפסיק את הסיוט הזה של חוסר ההחלטה. רצוי מאד שתלך לטיפול. ואם תחליט להישאר עם אשתך - אזי לטיפול זוגי.