למה אנחנו בוכות? הבנת רגשות
חסוי
צריכה עזרה דחוף!!
⌄
לד"ר אורן חסון שלום,יש לי בעיה...אני לא מצליחה לשלוט בדמעות שלי אני בת 18 ואני מאוד רגישה ואני בוכה על כל שטות קטנהגם אם אין לה סיבה .נגיד יש לי הרגשה לא טובה שמשהו לא בסדר או שעומד לקרות משהו אני ישר בוכה ואני לא מפסיקה לעצור את הבכי אני לא יכולה להשתלט על זה...אני שוקעת בדיכאון ובמחשבות כל הזמן על מה שיכול לקרות...
ד"ר אורן חסון
לנגב לך את הדמעות...
⌄
חסוי יקרה,
דבר מוזר הוא הדמעות, נכון? כל העצמה רגשית, של עצב, אמפתיה או של אושר, יוצאת החוצה. יש כמה אפשרויות, וכדאי שתבחני אותן. ראשית, אל תראי בזה סימן של חולשה, אלא של עדות לרגישות, שזו תכונה נפלאה. אבל בדקי את עצמך גם אם לא לימדת את עצמך לבכות כדי לזכות באמפתיה מצד הסובבים אותך, וברחמים. זו יכולה לפעמים להיות דרך מניפולטיבית, לא מודעת, כדי לשלוט במי שאת חשובה לו.לכן, אם האפשרות הראשונה נכונה (רגישות בלבד), הדכאון שלך נובע אולי מהתפיסה השגויה שלך את הבכי שחולשה, שאת מרגישה רע עם כך שהיא מופגנת כלפי חוץ. אם תלמדי לחיות עם זה בשלום, ואפילו להתגאות בה (כלומר, להתייחס אליה כחלק ממך, אפילו קצת בהומור כשזה קורה), יהיה לך קל יותר. ואם האפשרות השניה נכונה, ייתכן שהדכאון שלך נובע מכך שאת לא אוהבת את המצב שבו את נזקקת לאחרים, ותלויה בהם. נסי לחפש דרכים להיות עצמאית יותר.
מירב
צריכה עזרה דחוף!!
⌄
היי אני בת 20 וחבר שלי גדול ממני ב7 שנים אנחנו ביחד כבר שנתיים והיחסים עברו עליות ומורדות בעיקר מכיון שגיליתי לפני תקופה קצרה כי הוא פלירטט עם בחורה אחרת ודיבר איתה בטלפון והסתיר את זה ממני עד היום שבו גיליתי זאת בעצמי עברנו משבר אך בסופו של דבר זה הסתדר סלחתי והיחסים שלנו כרגע נפלאים הבעיה היא שהאמון שלי בו נשבר וכל הזמן אני מפחדת שמא הוא יעשה לי את זה והפעם אני לא יגלה את זה...הבעיה היא שכבר תקופה ארוכה הוא מדבר על לטוס לחו"ל לבד בלעדייי אני חייבת לציין שחזרנו לפני חודשיים מחו"ל שטסנו ביחד..השאלה שלי היא למה הוא צריך לטוס לחו"ל לבד ומה כבר יש לו לעשות שם בלעדיי?? הוא חוזר על זה כבר מספר פעמים וכשאני אומרת שאני לא מסכימה לזה כי אני חושבת שאין לו מה לעשות בחו"ל בלעדיי הוא אומר שאני לא תומכת ולא מפרגנת...אתה חושב שאני לא בסדר? אני צריכה לתת לו שיטוס לחו"ל בלעדיי??