חרדות ממפגש משפחתי - עצות
לילך
בעיות במשפחה
⌄
שלום
דר' חסון,בעלי ואני לא מדברים עם אמו כחמישה חודשים עקב ריב מכוער. במהלך הריב היא לא התביישה לקלל אותו ואת הוריי, כגון שילכו ל... ואת כל זה אני שמעתי. לפני כשבוע בעלי נפגש במקרה עם אמו והם דברו כאילו לא קרה כלום. (כל הריבים שלהם הסתיימו כך. והם אף פעם לא טרחו לפתור את הבעיות שאני הרחקתי אותו מהמשפחה, שהוא לא בא לבקר וכו' מה שמאוד לא נכון). מצד אחד, שמחתי שהם נפגשו כי כל המצב הזה גרם לו לאי נוחות ולמצב רוח שפוף, אולם מצד שני, כעסתי!!! למה הוא לא דיבר איתה על המצב? איך הוא מתנשק איתה אחרי שהיא ניבלה את פיה עליו, עלי ועל משפחתי? אני נוטרת לה טינה וגועל. כשהוא סיפר לי התעצבנתי קלות גם כשפתאום הם דיברו אחיו ואחיותיו לפתע התערבו, מה שהם לא עשו עד כה. הסתכלו מהצד ולא ניסו לגשר על הפער בין הצדדים. מה לעשות? איך אני אוכל לראות אותה, לדבר איתה, לשבת איתה באותו השולחן ולהיות נחמדה? אני טיפוס שרואים מיד איך הוא מרגיש- אם רע לי, טוב לי אז יראו זאת בלי בעיות. בינתיים הוא אמר לי: לא דרשתי ממך כלום (כלומר הוא לא דרש ממני להיפגש איתה). אבל מה יהיה הלאה? אני בטוחה שיבוא יום ונאלץ ללכת אליהם הביתה. ואני מפחדת שזה יצור משבר ביני לבין בעלי (מה שאמא שלו תשמח שיקרה).מה עושים? איך להתגבר על הרגשות שלי? והכי חשוב איך לא לתת למצב הזה לפגוע בקשר שלי עם בעלי שנמצא בתחילת דרכו? תודה רבה לתגובתך.
ד"ר אורן חסון
חרדות מפני מפגש משפחתי קר...
⌄
לילך יקרה,
את בעיקר בחרדות מפני מפגש. ייתכן שמפגש כזה צריך יהיה לבנות. דברי עם בן זוגך על דרכים ליצור שלום, גם אם שלום קר ביניכן, ודרך כלשהי לפיוס לפני ארוחות משותפות.ותפסיקי לכעוס על האיש שלך. אחרי הכל, לו המצב היה הפוך, גם את היית מוכנה לפיוס עם אמך (עברו חמישה חודשים!!! בלי קשר ביניהם), ורק אחר-כך לנסות ולפתור את יתר הבעיות. וגם אם את לא היית עושה את זה, אפשר להבין את הצורך שלו לשמור על קשרי משפחה. הוא לא עושה את זה על חשבונך, אז פרגני לו את קשרי המשפחה.
לילך
חרדות מפני מפגש משפחתי קר...
⌄
שלום
דר',ראשית, תודה רבה על תגובתך שמאוד עזרה לי כי עד עכשיו הייתי לבד. לא היה לי עם מי להתייעץ ולמי לספר קצת ממה שעובר עליי.שנית, ייעצת לי לא לכעוס על בעלי- אבל זה מעבר ממני. העובדה שהם ידברו תגרום לי להרגיש שלמעשה הוא מקבל את צורת ההתבטאות שלה כלפיי וכלפי הורי. וכל זמן שהוא ינשק אותה ויראה לה חיבה משמע שהוא מסכים איתה ועם ההתנהגות שלה.חוץ מזה אני שומרת לה טינה (וגם לבעלה ולאחים ולאחיות שלו שלא עשו כלום כדי לפתור את המצב. כמובן, שמאינטרסים אישיים) איך אוכל לעזור לעצמי לצאת מזה? נמאס לי כבר אני מרגישה מועקה... כל רגע ושנייה- בעבודה, בלימודים, מול הטלוויזיה אני משחזרת מה שהיה ולמה זה מגיע דווקא לנו??!. אני פשוט "נטחנת" מבפנים עם מחשבות ודיבורים פנימיים שמוציאים אותי מדעתי!אשמח לשמוע תשובתך... תודה רבה רבה.
ד"ר אורן חסון
חרדות... ממה בדיוק?
⌄
לילך יקרה,
קודם כל זיהית יפה שהבעיה היא שלך, ושאת צריכה להתגבר על הכעסים. זה שבן מראה חיבה לאמו לא מראה שהוא נגדך, ושהוא מסכים למה שהיא עושה לך. צאי מזה. קחי הרבה אויר, וקראי שוב ושוב את מכתבי הקודם. בדקי ממה בדיוק את מפחדת, ומה את חוששת שיקרה אם האיש שלך יהיה בקשר טוב עם אמא שלו. רק אחרי שתדעי ממה בדיוק את פוחדת, תוכלי לדבר איתו ולוודא שזה לא יקרה. כעס עליו ומריבות איתו יזיקו לך יותר משיועילו לך.
לילך
חרדות... ממה בדיוק?
⌄
תודה!!מקווה לטוב