למה אין לי בן זוג?
הילה
לא מוצאת זוגיות
⌄
בת 27 גרה עם ההורים ועם אחי ואחותי באותה דירה כי נעים לי התמיכה המשפחתית. מלחיצים אותי חברות בעניין זוגיות, וחושבות שאני צריכה לצאת מהבית כדי להתקדם.אני עובדת חוסכת את הכסף לעתיד, למה כדאי לזרוק כסף על שכירות?ולא לגור אצל ההורים?יש מצב שבאמת מה שמפריע לי זה המגורים עם המשפחה? הרי כשיש לי פניות מאתרי הכרויות או מחברים אני תמיד יוצאת מוכנה להכיר לא מרגישה תקיעות.חברה אמרה לי שהתמיכה שאני מקבלת מההורים והחום המשפחתי תוקעים אותי בלי זוגיותאגב לא היה לי זוגיות קבועה למעט בצבא, מאז רק מפגשים וקשרים שהסתיימו די מהרעזור לי להביןהילה
ד"ר אורן חסון
לגור אצל ההורים?
⌄
הילה יקרה,
אני לא בטוח בכלל שהעובדה שאת גרה אצל ההורים והאחים שלך קשורה לכך שאין לך בן זוג. העובדות הרי מצביעות על כך שצעירים רבים גרים אצל ההורים, ויש להם בני זוג. מה שאולי קשה יותר הוא לפגוש בן זוג, ולהגיע בפגישה הראשונה או השניה למיטה, כי אין לך ממש אפשרות לעשות זאת באופן שהוא פרטי לגמרי. האם זה מפריע ליצירת קשר זוגי? - אני בכלל לא בטוח. מה שכן, אני אולי מודע לכך שכאשר את פוגשת בן זוג חדש, ומספרת על כך שאת גרה אצל ההורים, הוא ירים גבה. אבל זכרי שלא פעם גברים יעשו את זה רק בגלל המחשבה שאם זה כך, אז לא בטוח שיצליחו להכניס אותך בקלות למיטה (בעיקר אם גם להם אין דירה משלהם). מה שלא אומר שירצו לשמור על קשר אחר-כך. לכן, לא הייתי עושה סיפור גדול מעצם העובדה הזו. את מדברת על כשבע שנים שבהם לא היה לך קשר זוגי ממשי, וזה אולי אומר משהו על הפתיחות שלך, על האופן שבו את מנסה להכיר, אולי על אופן התקשורת שלך עם בן זוג חדש, אולי על חרדות שנוגעות לתדמית שלך בעיני עצמך ובעיני אחרים, ואולי אפילו על המקום שבו את גרה (אם את באיזה מושב נידח, שבו הזדמנויות להכרות הן מעטות). החברות מנסות לתת לך פיתרון "נוח". נוח עבורן, כי הן רוצות לעזור לך, ואולי הבינו שכל מה שהן אמרו לך בעבר, לא עזר - בין אם לא עשית (בצדק או שלא בצדק), ואולי אין להן פתרון קל אחר לתת לך, ואז מאד קל לתת עצה מעשית - שאולי תעבוד ואולי לא. הייתי בוחן יותר את העניינים האחרים. הייתי שוקל מה עוד אמרו החברות, ואולי גם מנסה להיות אובייקטיבי בשאלה אם החשיבה שלהן נכונה או לא. זה בסדר לא לקבל הכל, וזה מעולה לעשות את השיקולים שלך באשר למה שאת חושבת שנכון ולמה שלא. צריך להיות לך מספיק ביטחון עצמי אישי, כדי לדעת גם להקשיב, וגם לשפוט אחר-כך בעצמך.וביחס לזוגיות - אם את באמת מרגישה שיש לך קושי, אולי כדאי ללכת לטיפול אצל מי שעוסק לא רק בטיפול נפשי פרטני, אלא גם בטיפול זוגי, ומבין מקצועית מה נדרש ביצירת קשרים, ואולי ללוות אותך בשיחות על דייטים שאת עושה כשאת עושה, ובתחילת קשרים שאת יוצרת, כדי לעזור לך להיות יותר בטוחה בעצמך ובמה שאת עושה ובאופן שבו את מגיבה. חוסר ביטחון בשלבים האלה יכול להרוס קשרים בקלות.