ללמוד לפחד פחות - פורום זוגיות
סטודנטית
בעיה בתקשורת?
⌄
שלום
ד"ר אורן חסוןאני בחורה בת 25מהמרכז מנהלת מערכת יחסים עם בחור כבן 30 כשלושה חודשים.היו לו מערכות רציניות והוא בחור רציני.לעומתו יצאתי עם בחורים וניהלתי כמה קשרים אבל הם לא היו משמעותיים (לא סטוצים)עבורי כמו הקשר הנוכחי.כנראה התבגרתי.אני מאוד רוצה את הבחור טוב לנו ביחד יש לו ראש פתוח הוא תקשורתי אמין ונאמן עובד שואף להתקדם בחיים ומתייחס אלי טוב.לא יודעת למה אבל אני בחורה יותר סגורה ממנו מופנמת למרות שאנחנו נהנים ביחד לפעמים אני מרגישה די סגורה איתו ובמקום לדבר נסגרת בתוך עצמי.אני לא יודעת איך לפתור את זה.רע לי עם זה.אני לא רוצהלאבד אותו.גם לו קשה עם זה שאני לא משתפת אותו בהכל.לא יודעת ממה זה נובע חוסר בטחון?לא במיוחד אני נראת טוב עובדת לומדת מרוצה מהתקדמות שלי אבל בקשר איתו לפעמים אני מרגישה שזה תקוע.אולי כי הורי גרושים ופיתחתי סוג של מנגנון.גם עניין המגורים קצת בעייתי אני גרה עם אמי והוא בדרום מתראים כפעמיים בשבוע הוא נוסע הרבה במהלך עבודתו ואני מבינה שקשה לו כל הנסיעות האלה אלי גם והוא משקיע כי רוצה איתי משהו רציני ואני ללא רשיון ללא רכב וזה גורם לי להרגיש לא טוב כי אני לא ניידת ואני לא יכולה לבוא אליו מתי שמתחשק לי כי אני תלויה בעבודה שלי ולימודיי.חסר את עניין האינטימיות בינינו למרותש יש בינינו קשר מיני.אני מתכוונת לאינטימיות לספייס שלנו ביחד לאני והוא ללא קשר לסקס.השאלה איך אני הולכת לפתור את המחסום שלי?איך אני מתגברת עליו?איך להיפתח לעולם?אני לא מצליחה לבנות קשרים ארוכי טווח ואם אני בונה משהו עם מישהו קל לי תמיד היה לקום ולעזוב כרגע המצב שונה אני רוצה להצליח בקשר הזה אני רוצה אותו לעתיד אבל אין יל את הכלים להתמודד עם זה.תודה על ההתייחסות.
ד"ר אורן חסון
ללמוד לפחד פחות. בהדרגה.
⌄
סטודנטית יקרה,
יתכן מאד שאת חוששת מלהיפגע, ואולי כאן הקושי שלך להיפתח. כי אולי יש לך תחושה שכאשר את קרובה למישהו, הוא עלול להעלם ואת להיפגע. אולי. כנראה שתצטרכי ללמד את עצמך להחשף יותר. לומר לו יותר כאשר את שמחה, מאושרת ואוהבת, ולפחד פחות להוציא את הרגשות החיוביים האלה. לגעת, ליזום ולהתקרב יותר, גם זו דרך שתקל עלייך גם לדבר.תצטרכי להיות יותר מודעת, וללמוד להשתדל, במודע, לבטוח בו שהוא לוקח את הפרח הרגיש הזה, שהוא את, ולא פוגע בך אלא שומר עליו. ולהתרגל שזה כך אם זה כך (ולהבין שהוא לא מתאים אם זה לא כך...). אולי כך תדעי גם יותר בקלות לא לפחד לדבר על חולשות, ועל מה שקשה לך, ולהעזר בו כדי להתקרב עוד יותר.