ללמוד להיות אמיצה יותר בקשר חדש
שירה
פחד מלהרגיש
⌄
היי שמי שירה, התחלתי לצאת עם בחור בן 30 לפני כחודש וחצי. אנחנו בתקופת מבחנים שנינו ובגלל זה הקשר מתקדם לאט מאוד, אבל הבחור מראה התעניינות ברגע שמתפנה לו זמן ומציע ויוזם מפגשים. ( פחות מתקשר טלפונית). לפניו היו לי קשרים לא בריאים במיוחד... יצאתי עם בחור עם תסמונת האספרגר ועם מישהו שלא היה בנוי לקשר ושפגע בי מאוד... בשני הקשרים האחרונים הייתי במצבים שבהם היה לי מאוד לא טוב.. אפילו אפשר להגיד שחוויתי סוג של התעללות רגשית בקשרים האלו... מבחינת קושי- האחד שלא רצה מספיק על מנת להיות מחוייב והשני עם המדוברות שלו בהבנת האחר והפגנת אמפתיה..אבל עדיין נשארתי . הקשר שהתחיל עכשיו נראה טוב, יש בו חום שלא חוויתי הרבה זמן... אך אני מוצאת את עצמי חרדה באופן לא הגיוני.... אני על כל שטות חרדה לכך שהוא לא ירצה להמשיך.. למרות שזו עדיין התחלה... ולמרות שהכל הולך טוב ואיני צריכה להרגיש בשום פנים ואופן כך. קשה לי נורא אני מרגישה שהפחדים שלי לוקחים לי כוחות נפשיים רבים. אני מנסה להבהיר לעצמי שהכל אצלי בראש.. אני גם מבינה את זזה... אך עדיין מתקשה ליישם.
איך נרגעים ונושמים עמוק וזורמים כמו שהייתי רוצה ?
ד"ר אורן חסון
ללמוד להיות אמיצה יותר
⌄
שירה יקרה,
אמנם את בתחילת קשר, ואת לא יכולה לדעת מה יהיה בהמשך, ואת גם לא מכירה את הבחור מספיק כדי לבטוח בו, אבל את כבר רואה בו טוב ויכולת של קבלה וחום שלא ראית כבר זמן רב. זה סימן מעולה, אבל את נשארת עדיין עם הפחדים, והחרדות והקשיים שלך. אני בעיקר מבין את החרדה שלך מלהחמיץ משהו טוב, בגלל החרדות שלך. את רוצה להיות טבעית, ולתת לזה לקרות.בעיקר לתת לזה. לתת לו צ'אנס, ולא לברוח מוקדם מדי. זה אכן חשוב, שירה. אבל מה שמפריע לך לקחת את זה יותר בקלות, כך אני מעריך, הוא החשש מהפגיעה שתחווי אם זה לא יצליח, ואם הוא לא יהיה מי שאת מצפה שהוא, או רוצה כפי שאת רוצה שירצה. החשש הזה נכון, ויש לו מקום, בעיקר לאחר שנפגעת בעבר. אבל הוא לא חשש שעוזר לך לתפקד נכון. את צריכה להיזהר, אבל את צריכה גם להיות אמיצה כשאת יוצרת קשר חדש. יעזור לך אם תדעי שיש לך כלים להתמודד אם זה לא יצליח. אם תפחדי פחות מהתוצאה של כישלון.קראי קצת עלטיפולCBTבאתר שלי. לא בהכרח משום שטיפולCBTהוא בהכרח הטיפול הנכון לך, אלא משום שהוא קצת מסביר על טיפול ועל חרדות, ועל הקשר שבין העולם הרגשי והקוגניטיבי. אולי הוא יעזור לך להבין דברים. ואולי הוא יעזור לך ללכת לטיפול אם תרגישי שחשוב שתלמדי להיות אמיצה יותר, ואולי פגיעה קצת פחות.