בעל חי "בלי" ומציג "עם" - מה עושים?
שירה
הזנחה בנישואין
⌄
שלום.
אני נשואה מעל 20 שנה. בעלי תמיד חזר מהעבודה מאוד מאוחר. עשר בלילה. לפעמים מקטר כמה קשה לו לעבוד שעות רבות ולפעמים כשרבים אומר שיכול לחזור מוקדם אך לא היה מוכן שאבקש ממנו עזרה בבית. כמובן שעול גידול הילדים ואחזקת הביית נפל עלי. מעבר לעבודתו יש לו תחביבים. בנה לעצמו אולפנון ובסופי שבוע יושב שעות שם.יוצא לדקות ושוב חוזר לשם. פעם עוד צפה איתי פה ושם בסרט או תוכנית, היום אומר שכלום חוץ מהמוזיקה שלו לא מעניין אותו.זה משפיל ופוגע. אני קמה כל בוקר לבד כי הוא יוצא מוקדם ובסופי שבוע משכים לרוץ לאולפן שלו.לא חשה שיש לי בן זוג. לילדינו הבוגרים בעיות רגשיות.בעיות זוגיות. הוא לא מתעניין.לא מתקשר אליהם וכשאני משתפת אותו אומר שזה מביך אותו ולא יכול לעזור. התייאשתי.תמיד סירב ליעוץ זוגי. אני והילדים שנים בטיפולים פסיכולוגיים ותרופתיים בגלל הדכאון שלו ולהתפרצויות הזעם שלו חלק גדול מהם. לאחרונה בגלל שבכיתי ששבר דברים בבית בהתקף זעם על כך שביקרתי את התנהלותו, הבן ירד ושאל אותו מה קורה לך והוא תקף את הבן פיזית ולעג לו שהוא חלש ותלוי בו.הבן בכה ואמר לו לא אכפת לך שיש לי בעיות?והוא עמד מחוייך ןלעג לו. הייאוש גדול.
ד"ר אורן חסון
נישואים עם ובלי. להתמודד לבד. אולי.
⌄
שירה יקרה,
לפי תאורך, בעלך חי "בלי" אבל מציג עצמו כמי שחי "עם" (עם ובלי זוגיות וחיי משפחה כמובן). הוא בעצם גם כופה עלייך משהו דומה, לחיות גם "בלי" (בן זוג ו שותף להורות), וגם "עם" (חיי משפחה, אבל כהורה כמעט יחיד). כשאולי כלפי חוץ את מפגיעה "עם" ו"עם", מה שאולי רק מעצים את החסר ואת אי השיוויון. בנוסף, לבעלך יש גם התקפי זעם ותקופות דיכאון. במילים אחרות, בעלך חי לבדו, בעולם משלו, וכועס כשמפריעים לו לחיות לבדו. אולי גם כועס שהוא עובד קשה כדי לפרנס. יתכן אפילו שבכך הוא גם רואה את מילוי תפקידו, ולכן חושב שראוי שתניחו לו. מה עוד שהוא עובד קשה. אבל לפי תאורך קשה לו להתחבר רגשית לאחרים, או אולי הוא לא יכול. יתכן שהוא מבין שהוא מוגבל רגשית, יתכן שהוא כועס על זה שהוא מוגבל רגשית, ויתכן שהוא אפילו כועס עליכם על זה שאתם "גורמים לו" לכעוס עליכם.את לא יכולה לגרור אותו לטיפול, אם כי במצבים מסויימים את זכאית ואולי אפילו חייבת לכפות עליו טיפול כאולטימטום לפני פרידה. ראי מאמר שלי "נשק יום הדין" (תחת הכותרת "זוגיות על סף פרידה").אבל אם את לא רוצה להשתמש בנשק יום הדין, ורוצה לנסות להתמודד עם זה בתוך מסגרת הנישואים שלכם בגלל דברים שאת כן רוצה שימשיכו, לכי לטיפול לבדך. רצוי מאד אצל מטפל זוגי. כדי לנסות וללמוד ולחפש דרכים לשנות את היחסים ביניכם גם כאשר את היחידה המטופלת. זה אפשרי. אפשר להדריך אותך כדי להגיע לשינוי של היחס שלו שיעשה לך ולילדים טוב יותר. רק אם זה לא יעבוד, תוכלי לבחון מחדש את האפשרות של פרידה ואת הפעלת נשק יום הדין.
שירה
נישואים עם ובלי. להתמודד לבד. אולי.
⌄
תודה לך אורן על ההכוונה המדוייקת.