ללמוד אסרטיביות בזוגיות

תאריך פנייה: 30.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
carmit
בעל שלא אוהב לעזור בבית
30.10.2006 • 13:57

ד"ר חסון שלום
וברכהבעלי הטרי לא אוהב לעזור כלל במטלות הבית, אפילו כשיש לו זמן פנוי.שנינו עובדים קשה מאוד ולשנינו יש מעט מאוד זמן בבית. מעבר לחוסר העזרה הוא אדם מאוד מבולגן ואני ההיפך ונורא קשה לי לעמוד בקצב. בשיחות קודמות שקיימנו סיכמנו שנביא עוזרת לפעם בשבוע ואכן יש עוזרת. אבל במהלך השבוע הוא משאיר בלאגן גדול בבית וזה מאוד מפריע לי. אציין רק שאנו גרים יחד עוד מלפני הנישואין כשנתיים ככה שזה לא חדש לי אבל זה עדיין מאוד מפריע. אני כל הזמן חושבת מה יהיה כשיהיו ילדים? עיקר המטלות ימשיכו להיות על כתפיי. אני נמצאית בבנית הקריירה שלי ומעבר להיעדר העזרה הפיזית אני רואה בזה חוסר התחשבות. הוא אומר שזה לא קשור לכך והוא ממש לא אוהב לנקות וכו'. אציין שכשהיה גר אצל הוריו הוא גם לא עזר במטלות הבית.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
אשה שצריכה ללמוד להיות אסרטיבית
01.11.2006 • 00:44

כרמית יקרה,
הכנסת את עצמך, בידיעה, לזוגיות עם בן זוג שהוא קצת פרזיט, ותצטרכי או לקבל את זה או להתמודד, לפעמים באופן מייגע מאד, עם המטלה של ללמד אותו את מה שאמא שלו לא לימדה אותו. ועושים את זה בדרך הקשה, בשילוב של איומים עם חיזוקים חיוביים, ודמעות וחיוכים, ובעיקר עם עקביות. אבל לא עם נדנוד, אלא עם נחרצות, ומבלי לחזור על מה שלא הבין שוב ושוב בויכוח מתמשך. כלומר, לעשות את כל אלה, אבל מבלי להגרר לויכוחים. ויש מילה לכל אלה: אסרטיביות. למדי זאת בדרך הקשה, כי אין לך ברירה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083