יציאה מתלות: עצות לשינוי
שרה
זילזול באישה
⌄
שלום רב
אני נשואה 8 חודשים ובהריון בחודש 8 .יש לנו בעיה ,מאחרי חתונה עד גכיו בעלי לא רוצה שותפות איתי בכלום וגם לא סומך עלי אבל הוא אומר שמאוד אוהב אותי ,הוא לא מוכן שנעשה ביחד חשבון משותף ואני רוצה שיראה לי שהוא סומך עלי ורואה אותי כחלק ממנו ,,בגלל ההריון אני לא יכולה לעבוד כי באף מקום לא מקבלים אותי לעבודה וזה מאוד קשה ,אני לא רגילה כל הזמן לבקש מבעל תביא כסף,תביא 50 ש"ח........ועוד הוא שואל למה? בישביל מה?וכל מיני שאלות בישביל לתת לי 20 או 50 ש"חאני לא מרגישה נעים עם זה ובכלל לא נוח והוא יודע טוב מאוד שאני לא בזבזנית והפך.אבל לא רוצה שאני אדע הכל ולא רוצה שבידיים שלי יהיה כלום וזה ממש מאחזב שבעל לא מאמין ולא סומך ומסתיר דברים והוא אפילו לא אומר לי מה עשה כמה מישקנתה לקח מה עושה............שאני שואלת אומר לי אני לא רוצה לדבר על זה תשעירי את הדברים האלה בישבילי ותישמעי בקולי ותעשי מה שאני אומר לך ,אבל אומר שהוא סומך עלי ואוהב אותי ודברחם האלה לא קשורים זה לזה.והאבה זוגות שפחות אוהבים אפילו מליפני חתונה עשו חשבון משותף ו.......ונימאס לי בישביל 20 או 50 ש"ח לבקש ולהיתחננן ולתת דין וחשבוןמה אני אעשה??????????מה אתם מציעים לי?????
ד"ר אורן חסון
לצאת מהכלוב ולהשיג עצמאות
⌄
שרה יקרה,
את במצב קשה, כי נתת לדברים לקרות, ולאט לאט, ואולי מהר מהר הכנסת עצמך לתוך מלכודת של תלות. עד כמה שלא נעים להודות בזה, ייתכן שההורים שלך צדקו. אלא שכרגע זה ממש לא משנה מי צדק ומי לא, את צריכה למצוא פתרון שיוציא אותך מהכלוב הזה.אני לא יודע אם יש לך אלטרנטיבה. כלומר, אם את יכולה ללכת אל הבית של ההורים שלך. ומותר לך להגיד להם שהם צדקו, אבל גם שאת חושבת שיש סיכוי גם לשנות, ושבשביל זה את צריכה את התמיכה והגיבוי שלהם. ושתביני, אני לא אומר לך מה לעשות, אני מנסה להציע משהו שאולי יוציא אותך בזמן, וגם אולי ישנה את מאזן הכוחות בינך לבין בן זוגך. את צריכה לשקול היטב את האפשרויות, לבדוק אם זה ריאלי, ולהחליט אם זה מתאים לך. וכדאי לעשות זאת בשני תנאים. האחד הוא שההורים שלך תומכים בך, והשני הוא שבתנאים הנוכחיים את לא מוכנה בשום אופן להמשיך, ומעדיפה להפרד אם הדברים לא ישתנו.בתנאים האלה, אם את יכולה לעבור אל בית ההורים שלך, אולי כדאי שתעשי זאת. שבן זוגך יבין שאת לא בתוך הכלוב שלו. אין ספק כמעט שהוא יכעס, ואולי מאד. אבל אם הוא באמת אוהב אותך, אולי הזעזוע הזה יעזור לו להבין שיחסים ביניכם לא יכולים להיות יחסים של שליטה, ושגם לך צריכה להיות יכולת החלטה ועצמאות. אני חושש שאם לא תעשי זאת, המצב יישאר כפי שהוא היום, ואולי אף יחמיר לאחר הלידה, כשהתלות שלך תגדל. ואת אמא שלו תשתדלי להוציא מהמשחק, כי היא לא העניין. אין שום סיכוי שתצליחי להוציא אותה מהמשחק אצלה בבית, אבל כאשר תהיי אצל הורייך, אם זה אפשרי, הדיון הופך להיות רק דיון שבינך לבין בן זוגך, וההשפעה של אמו עליו תיחלש.