ללכת לטיפול - עצות ופתרונות
מירי
התפרצויות זעם
⌄
שלום,
אני נשואה יחסית טרייה (3 שנים).בעלי הוא טיפוס מאוד עצבני. אחרי שנה של נישואין הוא התחיל לקחת פרוזאק בטענה שהוא רוצה להיות סבלני כלפי. הוא לקח כדורים בערך שנה וקצת ולפני חצי שנה הפסיק. ההתפרצויות זעם שלו מאוד קשות. הוא צועק,מקלל,משפיל בצורה מאוד לא אנושית. הוא תמיד מזכיר לי שאני מרוויחה הרבה פחות ממנו ונותן לי תחושה של נטל עליו, אומר שהוא לא יכול לסבול אותי ובכל ויכוח הוא אןמר לי לכי תתאבדי יהיה לי יותר טוב.
אני משתדל לעשות הכל כדי לרצות אותו אבל ה אף לא יוצא,אלא הפוך. כשאני מעלה את הנושא של הכדורים הוא טוען שאני חייבת ללכת לפסיכולוג ולא הוא.
ד"ר אורן חסון
ללכת לטיפול
⌄
מירי יקרה,
אולי הוא צודק. אולי כדאי שתלכי באמת לטיפול. אני רציני. לא כתבת אם יש לכם ילדים, אבל קראי בבקשה את מה שכתבת, והסבירי לי למה את שם? - לא בגלל זה אני חושב שכדאי שתלכי לטיפול, אלא בעיקר כי הוא לא הולך. את צריכה ללמוד להתמודד עם זה, להבין מה את עושה שם, וללמוד איך לעשות זאת אם את נשארת איתו, ו/או איך לשכנע אותו לטפל בעצמו או לקחת כדורים. כרגע את מתמודדת עם זה לבד מדי, ואולי גם עם רגשי אשם בפתיחת הנושא עם חברים או משפחה, או חשש שמא יכעס עליך אם תעשי זאת. הוא לא הולך, את צריכה מקור תמיכה וכוח, וזה חשוב. לכי, בשבילך.