ללחוץ על חתן? טיפים להתקדמות

תאריך פנייה: 17.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
mila
זוגיות במשבר
17.02.2011 • 10:50

שלום
!שמי מילה, אני בת 26 ויש לי חבר כמעט שנתיים. אנחנו גרים ביחד שנה.אני מרגישה מוכנה לחתונה ומבחינתי משפחה וילדים זו השאיפה שלי כרגע. יש לציין שאני בחורה מלומדת וכך גם חבר שלי ולשנינו יש הכנסה טובה. הבעיה היא שחבר שלי מתקשה לקבל החלטה בעניין...הוא כל הזמן מבטיח לי הבטחות בנוגע לחתונה, ובפועל- כלום. לפניי חודשיים קבלתי ממנו טבעת אירוסין אבל הוא לא הציע לי נישואין אלא רק אמר שזו מתנה ליומולדת. ואני מסתובבת עם הטבעת שלו ומתבאסת כששואלים אותי אם אני מאורסת או לא.אני מרגישה שלשנינו יש רצונות שונים בחיים: אני רוצה משפחה וילדים והוא בכלל לא בעניין..מעניין אותו כרגע יותר להתקדם מבחינה מקצועית וכלכלית וחתונה זו לא אחת משאיפותיו . הוא בן 36, בחיים לא היה נשוי למרות שהיו לו קשרים ארוכים ורציניים.כשאנחנו כבר מדברים על חתונה הוא ישר מדבר איתי על הסכם ממון וחוזה נישואים וכמובן על גירושים, הטקס עצמו לא מעניין אותו בכלל.כבר נפרדתי ממנו בעבר כי הרגשתי שאני לא מאמינה לו בעניין החתונה וניסיתי לצאת עם בחורים אחרים, וגם הוא ניסה להמשיך הלאה, אך מהר מאוד חזרנו זה לזו והוא כמובן חזר להבטיח לי שיתחתן איתי עוד השנה.אני לא יודעת מה לעשות כרגע, מצד אחד אני אוהבת אותו ורוצה לבלות את שארית ימיי חיי איתו ולהקים משפחה, ומצד שני אני מרגישה "תקועה באויר" בגללו ואני מתוסכלת מזה שהוא בראש אחר. האם כדאי לי לוותר על הזוגיות על מנת לממש את הרצון שלי?

ד"ר אורן חסון
גרירה
17.02.2011 • 20:41

מילה יקרה,
עושה רושם שהוא גבר שצריך שתגררי אותו לחתונה כדי שיתחתן. אבל לפי מה שאמרת, הוא כבר הבטיח לך חתונה השנה (עם או בלי הסכם ממון – זה משמעותי בשבילך?– לא אמרת... כלומר, האם זה הקושי העיקרי שלך, ולא עצם נכונותו להתחתן איתך?).אז אם תהיה חתונה השנה, מה הבעיה? שאת צריכה להמשיך וללחוץ למרות ההבטחה?אם את אוהבת אותו, עושה רושם שלא כדאי לוותר עליו עכשיו, כי הוא הבטיח להתחתן איתך כך שגם אם תצטרכי קצת ללחוץ, זה יקרה. ולפחות, בתוך מספר חודשים תדעי בדיוק היכן את עומדת. השאלה שלא ראיתי אותך שואלת אותי או את עצמך היא: אם אתחתן, האם, בשל השקפותיו, יהיו לי חיים טובים איתו? האם יהיה לנו נעים ביחד? האם נוכל לפעול בשיתוף מתאים כהורים? האם אצטרך לעשות את אותן מלחמות גם כדי להביא ילד לעולם?אם תדעי לענות לעצמך על השאלות האלה, תדעי גם מה התשובה לשאלה ששאלת אותי. וקחי בחשבון שלא תמיד אפשר לקבל תשובות ודאיות. להפך – בדרך כלל התשובות אינן ודאיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083