לכתוב ספר חדש - זוגיות
y.s
קושי ביום יום
⌄
שלום
ד"ר חסוןיש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי .בעלי עובד כל יום מ- 8:00 ומגיע ב 20:00 ואני עם 2 הילדים כל היום לבד בבית( ילדה בת 4 שבגן ותינוקת ), העניין הוא שאני לא עובדת וכל מטלות הבית והטיפול בילדים(שכולל חוגים, שעשועים וכו'..) נופלים עלי, אך כשבעלי מגיע הביתה הוא ישר מתחיל "לדרוש" דברים, "תכיני לי, תביאי לי, תלכי, תעשי",וכו..ואם אני יבקש עזרה או משהו קטן אחר הוא ישר "יילל"הוא טוען שהוא עייף - ואני מאמינה ומכבדת אך גם אני בערב עייפה מאוד.אני רוצה לדעת מה דעתך, האם אני לא בסדר כמו שהוא טוען ולא "אישה טובה" ?האם הוא צריך לקחת חלק מהדברים או שבגלל שהוא עובד אז יש לו "פטור"?( אמו עושה "הכל" כולל להיות "משרתת"- אז אני לא מספיק טובה )?
ד"ר אורן חסון
לכתוב ספר חדש, שלכם
⌄
y.sיקרה,
אין ספר שבו כתוב מה צריך להיות, ומהי אשה טובה. יש לכךהמוןספרים, ובכל אחד כתוב אחרת. הוא הביא את הספר שלו מהבית שלו, ואת הבאת את הספר שלך מהבית שלך, ושכחתם שברגע שהתחתנתם, אתם צריכים ללמוד לכתוב לעצמכם ספר חדש, שהחוקים שלו נקבעים על-פי שיווי משקל בין הרצונות שלכם, על-פי הקשיים והצרכים, וגם, כי אין מה לעשות כי ככה זה, על-פי יחסי התלות ההדדית, הצורך ההדדי, וכוח העמידה שלכם.לפחות בצד שלך, נסי לנצל את היתרונות שיש לך. כלומר, עם כל העומס שלך, בדקי אם את גמישה יותר בזמן שלך, נסי למצוא בין 8 בבוקר ל- 8 בערב זמן שבו תוכלי לנוח, מנטלית בעיקר, כדי שתוכלי להזדקק לו פחות לעשייה בבית, כשהוא מגיע הביתה.