חוסר אמון בקשר: מה עושים?
noona
צריכה עזרה דחוףףף
⌄
שלום
לך !> אני בחורה בת 24 , אני בקשר עם בחור כבר 4 שנים הכל בסדר ואנחנו אוהבים מאוד> והבעיה שלנו היא האמון הוא בוטח במה שאני עושה אך יש לו חשש שאני מסתירה ממנו> דברים מהעבר וזה מאוד חשוב לו.. וזה קרה מאחר שהסתרתי ממנו משהו כי חשבתי שזה> עלול לפגוע בקשר , אך להפך הוא קבל את זה אבל הוא תמיד חושש שאני מסתירה עוד> דברים אך אני לא מסתירה ממנו שום דבר הוא רוצה ממני הוכחה או לא יודעת מהכדי> לשנות את התחושה שלו כדי שנמשיך בקשר כי אם לא הוא רוצה לסיים את הקשר , הואלא> מסוגל לחיות עם תחושה כזאת למרות שהוא אוהב אותי ן,אני אוהבת אותו לא יכולה> בלעדיו ואם שקרתי או הסתרתי משהו בעבר זה בגלל שאני רוצה אותו . אני צריכהעזרה> לפני שלא יהיה מאוחר מדי אשמח אם תענה לי תודה
ד"ר אורן חסון
קצת עזרה, בינתיים
⌄
נונה יקרה,
לפעמים שקר קטן שכוונתו טובה, או שהוא נובע מפחדנות ולא מכוונות רעות, הופך להיות סיבה לחוסר אמון רב. יש אנשים חשדניים יותר, שחושבים שאם משהו אחד לא בסדר אז בטח יש עוד הרבה דברים לא בסדר, ויש כאלה שהם חשדניים פחות, ויקבלו את ההסבר וימשיכו הלאה, מבלי שזה יפגע בקשר, אלא אם יצטברו כמה מקרים כאלה. החבר שלך חשדן, ולכן הבעיה שלך קשה יותר. קשה לי לדעת איך לשכנע אותו בלי לדעת יותר עליו ועלייך. את יכולה להיות גלויה איתו ולספר לו הכל, ואת יכולה להיות זמינה 24 שעות בטלפון הסלולרי, ולהראות לו את כל דו"חות השיחות שלך, ועדיין הוא יחשוד בך. את זה לא אוכל לפתור לך מבלי לדעת הרבה יותר.אבל אולי בכלל הוא עושה את זה כי מתאים לו לחשוד בך, כי אז את מתנצלת כל הזמן, וכשאת מרגישה אשמה, אז הוא מרגיש שהוא יכול לשמור עליך יותר בקלות, ולהיות יותר בטוח שלא תעזבי אותו. כלומר, יכול להיות שאת כל זה הוא עושה, אולי אפילו לא לגמרי במודע, רק כדי לשלוט בך טוב יותר, וזה בגלל חוסר בטחון שלו, כי הוא חושש ממך כשאת בטוחה בעצמך. ומה שקרה עכשיו הוא שהוא מנסה לשפר את הבטחון שלו דרך ההתנצלויות שלך שהן חוזרות שוב ושוב, ובעצם, דרך ההשפלה הקטנה שלך. אולי הדבר הנכון הוא למרוד בו, ולהפסיק להיות מושפלת, אבל אז יש סיכון שתגיעו לפיצוץ, כלומר, למריבות חזקות מדי ולפרידה. במילים אחרות – זה מצב לא קל. לו היית חיה בחברה ליברלית לגמרי, הייתי אומר לך שאם זה מה שיקרה, אז אולי עדיף לך שתפרדו – הכל ורק לא להגיע למצב שבו הוא ישפיל אותך. אבל בחברה השמרנית יותר שלך, יכול להיות שההתנהגות שלו קרובה יותר לנורמה, מבחינת הצורך הגברי לשלוט בבת הזוג. זה עלול להכניס אותך למלכוד, שכן זה אומר שאם תפרדי ממנו, הסיכוי שלך למצוא מישהו שיתנהג אליך אחרת באופן משמעותי, אולי לא כל כך גדול. אבל זוהי נקודה שתצטרכי לבחון היטב עם עצמך.אבל אולי הדרך הטובה ביותר שלך היא לעשות נגדו מרד קטן. כלומר, לומר לו: אני מאד אוהבת אותך, ומאד רוצה שתאמין לי. אני מוכנה לפתוח בפניך את הסלולרי שלי שתראה מי צלצל אלי, מוכנה שתצלצל אלי בכל שעה ביום או בלילה, כדי שתדע שאני מוכנה לפתוח את הכל בפניך.אבל, אם אתה ממילא לא מאמין לי, אז בשביל מה אני צריכה לעשות את זה? מהיום אני מפסיקה עם זה. אני ממשיכה לאהוב אותך, וממשיכה לרצות אותך וממשיכה להיות נאמנה לך, אבל אני מפסיקה לתת לך אינפורמציה על מה אני עושה בכל רגע נתון, ומפסיקה להראות לך את השיחות שלי בטלפון, עד שתתחיל להאמין לי.
noona
יותר על החבר שלי
⌄
תודה על התגובה !אני רוצה לדבר על החבר שלי וגם על הבעיות .. הוא בן 31 אבא שלו נפטר כשהו היה בן 5 שנים .. הוא בחור נחמד הוא עבד ולמד לבד אף אחד לא תמך בו מצבו הכלכלי התדרדר וכשסיים את לימודיו לא מצא עבודה בתחום שהוא למד ( ראיית חשבון ) מצבו הכלכלי על הפנים ואני הייתי איתו בקשר תמכתי בו כמו שצריך עזרתי לו כפי שיכולתי לא עזבתי אותו עם כל הבעיות שלו להפך ספגתי המון עם מצב הרוח שלו הוא היה שולט בקשר .. בתחילה נתתי לו לשלוט בי ועשיתי כל מה שבקש ממני כדי שירגיש חזק יותר .. אני יש לי הכל סיימתי את לימודיי ומצאתי עבודה ומצבי הכלכלי טוב מאוד לא חסר לי כלום כל הזמן הייתי מביאה לו מתנות ועושה לו הפתעות כי באמת אני אוהבת אותו וזה היה מספק אותי מאוד ומשמח .. כל פעם הוא היה אומר שאני יכולה להכיר מישהו אחר כי הוא לא רוצה אותי תקועה איתו ואני בחורה מאוד מבוקשת לא הייתי חושבת פעמיים כשבא בחור ומסודר ויפה ,,, הייתי אומרת לא ישר , בארבע השנים האילו התחלתי לפחד שיעזוב אותי הוא מאוד חשדן ועקשן ואני הייתי עושה הכל רק שלא יעזוב אותי בגלל זה אני הסתרתי ממנו דבר שלא פוגע בו בכלל הוא תמיד היה שואל אותי עליו ואני מכחישה באמת הייתי מפחדת מהתגובות שלו .. עד לפני שנה אמר לי תגידי את כל האמת כי הוא לא יכול להמשיך כך אז דברתי .. הוא האמין למה שאמרתי אך הוא רוצה הוכחה שאני לא מסתירה עוד דברים , הוא בוטח בי ובזמן שהיינו ביחד כלומר בארבע השנים , הוא כל הזמן מדבר על העבר הוא אוהב אותי מאוד ודואג לי הוא אומר שקשה לו לחיות עם תחושה כזאת חוסר האמון במה שאני אומרת , קשה לי מאוד אני יודעת ואמרתי לו שאני אשמה . אבל מה לעשות זה מה שקרה .. לא יודעת מה לעשות הוא תמיד מאשים אותי הוא רוצה להיות איתי ולהמשיך הלאה אבל הוא צריך להיות בטוח או לפחות משהו שישנה את ההרגשה שלו או שיעלים את הפחד הזה