ריפוי יסורי מצפון לאחר בגידה
בלה
מחיר הבגידה
⌄
ד"ר חסון היקר
שלום רב,אני בת 28 נשואה +.ניהלתי רומן עם גבר נשוי שהתפוצץ בכך שאשתו של המאהב הצליחה להשיג אותי ואני כמובן הכחשתי ואף הוא הכחיש ומאז אין ברצוני שום קשר עם המאהב."בזכות" מקרה זה הבנתי שאני רוצה אך ורק את בעלי שהוא בן אדם מדהים ויחיד במינו (אנו מעריכים את מה שיש לנו רק כאשר אנו עומדים לאבד או חלילה שקורה אסון וחבל...).המאהב עדיין מנסה להיות עימי בקשר ואני ממש בדיכאון מהמצב.בעלי יודע שהיה לי איתו קשר אבל לא רומנטי.אני רוצה לפתוח דף חדש עם בעלי (שאוהב אותי מאוד).אבל כל הזמן רודפים אותי מעשיי.האם זה אפשרי???האם אוכל להניח לעבר ולהסתכל קדימה???אני מאוד רוצה בכךאבל מרוב רגשי חרטה על מעשיי איני ישנה בלילות ובקושי מתפקדת ביום.אנא עזור לי.תודה מראש על תגובתך
ד"ר אורן חסון
ריפוי ייסורי המצפון לאחר בגידה
⌄
בלה יקרה,
אחד המחירים של בגידה הוא יסורי המצפון, שזה אומר בעיקר משהו על האופן שבו את מסתכלת על עצמך, ומעריכה את עצמך. בסופו של דבר, בבגידה יש קונפליקט של רגשות – רגש המחוייבות מחד, והחיפוש אחר הריגוש וההערכה העצמית מאידך, כשהראשון מרתיע אותך, והשני דוחף אותך לבגידה. לאחר שקיבלת את ה"ניעור" מאשתו של הגבר האחר, נפל פתאום הריגוש, ונותרת עם הפחד לאבד את מה שיש לך, ועם מה שעושה לך תחושת המחוייבות – ייסורי המצפון. וייסורי המצפון שלך עובדים על ההערכה העצמית שלך ליכולת שלך להיות מחוייבת, ולכן להערכה שלך את עצמך כאדם חברתי, ובת זוג טובה. מכיוון שאכן לא עמדת במחוייבות, ההערכה העצמית שלך על יכולת העמידה שלך בפני פיתויים, ועל היותך בת זוג טובה ירדה, ובמידה רבה של צדק. הדרך לרפא את ייסורי המצפון שלך היא על-ידי שיקום ההערכה העצמית שלך כבת זוג ראוייה. קחי לך את זה כמטרה, לא כדי להוכיח זאת לבן זוגך, אלא כדי להוכיח זאת לעצמך. ולכן את לא צריכה לקחת את זה להתרפסות בפניו כדי לרצות אותו, אלא להציב לעצמך את המטרה של להיות אדם שאת חושבת שאת צריכה להיות, כאדם לעצמו וכבת זוג, ולהתקדם לקראת המטרה הזו. אם את מאד רוצה, אין שום סיבה שלא תצליחי. אבל חשוב שתראי את המטרה לנגד עינייך.
בלה
תודה רבה
⌄
ד"ר חסון הנכבד והיקר
שלום,תודה מקרב לב על עזרתך.אתה עושה עבודת קודשישר כח!!!!