לירון: אהבה טוטלית או אהבה מכבדת

תאריך פנייה: 17.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ד"ר אורן חסון
לירון: אהבה טוטלית או אהבה שמכבדת
17.10.2005 • 16:07

לירון יקרה,
שאלת שאלה בקישור הזה:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=752513וראיתי ששאלת את השאלה כמה פעמים במקומות שונים, כולם בדפים שכבר עברו. אז שימי לב ששאלה חדשה צריך לבנות על-ידי לחיצה על התיבה "הוספת הודעה" במסגרת מימין, ולא על "הוספת תגובה" במסגרת שמשמאל. על "הוספת תגובה" לוחצים כאשר את רוצה להשיב על מכתב שאותו את קוראת באותו רגע.לעניינך:יצרת קשר עם אדם אובססיבי, שתלטן, שהאינטליגנציה הרגשית שלו נמוכה בהבטים מסויימים ומפותחת באחרים. כלומר, הוא קורא אותך טוב במובן של לדעת מה מחזיק אותך איתו (הטוטליות של האהבה שלו), אבל חסר אמפתיה והבנה של מה חשוב לך. ולו רק כי הוא חרד לתדמית שלו, וזה חשוב לו יותר. כי ככל שהתדמית שלך נמוכה יותר, ושלו גבוהה יותר, כך תביני יותר שאין לך אלטרנטיבה אלא הוא, ואף אחד לא ירצה אותך בכלל, ובודאי שלא ברמות שלו.מכיוון שזה עבד עלייך, ומכיוון שהטוטליות שלו ושל האהבה שלו השפיעה עלייך, ואולי גם זה שהוא הצליח לשכנע אותך שלא תמצאי מישהו טוב ממנו, את היום מוכנה להשפיל את עצמך עוד יותר, כדי להשיג אותו בחזרה. ואם הוא "יסכים יום אחד להחזיר אותך", לירון, את תהיי שפוטה שלו לגמרי. תתעוררי בסופו של דבר, אבל רק לאחר שנים של סבל והשפלה.לירון, אין לי ספק בכלל שתמצאי מישהו שיתאים לך יותר. בנתון מה שהוא, זה לא צריך להיות קשה. הוא אולי לא ייתן לך את רמות האדרנלין ואת השיאים הרגשיים שהגעת אליהם עם החבר הקודם, אבל הוא גם לא יוריד אותך לאשפתות. היום את לא אוהבת אותו, כמו שאת אוהבת את האהבה הטוטלית שחווית איתו. מה שאת צריכה, לדעתי, לעבור בטיפול, הוא בכלל לא לעסוק באדם, אלא להבין שאת שלב האהבה הטוטלית כבר עברת ושהיא מזיקה לך, וללמוד מהי אהבה שמכבדת את בעליה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדי
לירון: אהבה טוטלית או אהבה שמכבדת
18.10.2005 • 19:00

שלום
ד"ראני מאוד שמחה לקרוא את תגובתך,חיכיתי לה הרבה בקוצר רוח.זה התיאור הכי קרוב למה שאני מרגישההמילים בהן תיארת את הקשר,הרגשות שלי ומה שהתעורר בעקבות זאת זהה בדיוק למציאות.אני שמחה שיש לי למי לפנות כדי לשמוע מילים אלו.הן מאוד מחזקות ומעניקות משמעות .משמעות שלא חשבתי שקיימת כברשלא הצלחתי למצוא בי כבר הרבה מאוד זמן.אני מאושרת לשמוע שלדעתך אין מדובר באהבה שלי כלפיו יותר אלא יותר באהבה של מה שהיה לי איתו.זה באמת נכון .אני לא חושבת שעם אחרים יהיו לי כאלו ניצוצות ושיאים רגשיים.אבל במחשבה לאחור מי צריך כאלו שהם לוקחים אותי כ"כ עמוק לדיכאון אחר כך.זה חוזר אלי אחר כך כמו בומרנג עם כל התופעות לוואיומוציא אותי מאיפוס לחלוטין.משליטה על מה שאני ומי שאני.ואני לא רוצה שלאף אחד תהיה השליטה הזאת.רציתי להודות לך על העזרה שלך,לקרוא אותך עוזר לי מאוד להבין את המצב שלי ולהתחזקעוזר לי לרצות לשים את זה מאחורי ועוזר לי לרצות להמשיך הלאה בחיים שליאני לצערי לא צלחתי להגיע לשלב הזה עם המטפלת שליואני שוקלת להפסיק עמה את הטיפול ולעבור מטפל.כי זה בדיוק מה שהיית צריכה לשמוע ולא שמעתי ,חודשיםתודה רבהלירון