אבטלה ובטחון זוגי: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 17.10.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
lshdahsdsa
יעוץ זוגי
17.10.2005 • 22:59

ייעוץ זוגישלום ד"ד חסוןבן זוגי ואני היינו חברים 11 שנים ונשואים שנתיים ויש לנו ילדה מדהימה בת שנה.היו לנו הרבה עליות ומורדות במערכת היחסים שלנו (יש לציין שבן זוגי לא עובד במשך כשנה) ,התקופה האחרונה הייתה קצת קשה עם הרבה כעסים ושתיקות משני הצדדים ולפעמים גם התפרצויות שלי.למרות שכעת הכל בסדר הייתי רוצה לדעת איך עליי להחיות את המערכת הזוגית,לשפר את הזוגיות ולהימנע ממצבים כאלהthanks!!!

ד"ר אורן חסון
אבטלה וחוסר בטחון אצל בן הזוג
18.10.2005 • 14:32

אישדה יקרה,
השאלה שלך כללית מדי מכדי שאוכל לעזור לך. אוכל להגיד את המובן מאליו כמעט, שכדי להחיות מערכת זוגית יש להמשיך ולחזר אחר בן הזוג (ולהפך), כאילו הוא צריך לבחור בך בכל יום מחדש, וללא החרדות מפני פרידה אפשרית.אבל אתייחס בכל זאת לעובדה אחת שסיפרת, והיא שבן זוגך לא עובד כבר במשך כשנה. ידוע שהפסקת עבודה ואבטלה גורמת לגבר לאבד בטחון בקשר הזוגי שלו (כי ערכו יורד במה שמקובל להחשב כמרכיב משיכה גברי מספר אחד), עד כדי כך שאימפוטנציה אינה תופעה נדירה. חוסר הבטחון שלו יכול לגרום לו להתמרמר יותר, להתרחק יות, לבדוק אותך יותר ולנסות לשלוט יותר בזוגיות. ככל שתעניקי לו יותר בטחון בצורך שלך בו, כך יהיה קל יותר לשניכם להתמודד עם התקופה הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
lshdahsdsa
אבטלה וחוסר בטחון אצל בן הזוג
18.10.2005 • 16:32

vהיי ד"ר אורן ,לא ציינתי שבמשך היום(ובמשך כתשעה חודשים הוא גם שומר על ביתנו הקטנה עד שאני חוזרת מהעבודה) , רוב המריבות שלנו הם מריבות קטנות שתופסות מימדים גדולים כמו על זה שלכל אחד קשה בדרכו שלו ואז מתווכחים למי יותר , א,פתאןם הכל גולש לרמות של כעס, בתקופה הזו גם עברנו הרבה מעברים עזבנן את ביתינו באחת ההתנחלויות ועברנו דירה פעמיים במשך שנה, בקיצור הכל ביחד , זה אפילו הגיע לשלב שבו רצינו להתגרש ולבסוף נתנו עוד צ,אנס , אני מעונית בייעוץ והוא לא , אני חושבת גם שלזה שכל אחד בא ממשפחה עם בעיות שונות משפיעה בסופו של דבר על הקשר .... יש לי עוד שאלה , עד כמה משפיעה שמתווכחים ליד ילדה?תודה.

ד"ר אורן חסון
מריבות ליד הילדים
18.10.2005 • 20:49

אישדה יקרה,
זה שבן זוגך תפקד בבית לא משנה דבר במערכת ההתייחסות שלי בתשובתי הקודמת. אתם זקוקים לייעוץ, ואת צריכה למצוא בך את הכוח להביא אותו לשם.ולשאלתך בעניין המריבות ליד הילדה, כן, זה עלול להשפיע. ילדים קולטים מהר מאד את מצב הרוח הכללי, ומגיבים באופן דומה למה שהיו מגיבים במצבי סטרס (עקה). במקרים לא מעטים אני מחתים זוגות המגיעים אלי ליעוץ על "חוזה" בינם לבינם, שאוסר עליהם להגיע למריבות ליד הילדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083