ליעוץ זוגי לבד: מה לעשות?
אנונימית
עזרה דחופה
⌄
שלום
לך דר אורן חסוןיש לי בעיה מאוד מורכבת ואשמח לתשובתך המהירה.אני ובעלי נשואים כבר 10 שנים +2 ילדים מקסימים.ביני לבין בעלי יש חוסר תיקשורת מוחלט ,המון משקעים והבדלי תרבות...המריבות שלנו הופכות מיום ליום ליותר ויותר קשות, אני הייתי מאוד רוצה ללכת לייעוץ זוגי והוא לא מסכים בכלל. בזמן האחרון המריבות הופכות למריבות עם הרבה מילים לא יפות ,זילזול ושינאה .כרגע אנחנו לא מדברים....בזמן האחרון שמתי לב שאני נכנסת למצבי דיכאון ,לא טוב לי,אני בוכה ,אני אפילו מרשה לעצמי להפליג ולפנטז על מישהו אחר.מה שהכי מפריע לי זה שאני מאוד משתנה במריבות אני כועסת ולא שולטת בידיים שלי ,וזורקת כל מה שיש לי באותו רגע....אני ממש עצובה וצריכה עזרה איך להשתלט על הפה והידיים.תודה
אנונימית
עזרה דחופה
⌄
היי זו שוב אני ,יש לי מס דברים חשובים לציין ...אני בסך הכל בן אדם מאוד אוהב וחם ומפרגן ,מסורה מאוד לבית ולילדים שלי.אוהבת חברה ואכפתית לעומת זאת בעלי בן אדם מאוד סגור אוהב רק את ההורים שלו ואת סביבתם ,אין לו חיי חברה,הוא מאוד שתלטן ועקרוני .לי חשוב מאוד שבשבתות נצא לטיולים והוא מבחינתו לשבת אצל הוריו וזה מפריע לי מאוד ואני מרגישה שאני נלחמת ללא שום תוצאה..הוא מאוד חרדתי כלפינו וזה מפריע לי מאוד... ויש עוד הרבה אבל לא אפרט...פשוט אני מרגישה שנמאס לי החיים בצורה שכזאת....ותמיד זה הכל במריבות.
ד"ר אורן חסון
ללכת ליעוץ זוגי לבד
⌄
אנונימית יקרה,
הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי, אז לכי ליעוץ זוגי לבד. יש לך כל ההצדקות, וממילא בן זוגך חושב "שאת אשמה", כשאת מתנהגת באופן שהוא לכאורה לא רציונלי ומתפרצת.ראי את המאמר "האם ללכת ליעוץ זוגי?", המתייחס גם לנקודה הזו.את יכולה בתהליך הזה לשנות די הרבה לבדך, ללמוד טוב יותר להתמודד עם בעלך, וגם לשנות את ההתנהגות שלו. ובעיקרון, סביר מאד שגם הוא יצטרף בהמשך, ולו רק מדי פעם, שזה לכאורה כדי "לסייע לך להשתפר", אבל הרי זה מה שאת רוצה, נכון? – את שיתוף הפעולה שלו.