לילית: הצלחה, חולשה וערכים
מלאכית או לילית
התפרקות בחופשה- מובן או לא?
⌄
שלום
לד"ר חסון ,קודם כל תודה רבה על עבודת הקודש שלך פה בפורום.שנית- מזל טוב על האתר החדש והיפהפה.רציתי לשאול את דעתך על תופעה: יש הרבה אנשים (אני מאמינה שגם נשים ולא רק גברים) שבעת טיול (לחו"ל או אפילו בארץ) עם חברים וכו' מתפרקים ועושים שטויות כמו- סמים, הימורים, נסיעה פרועה, מסיבות, אלכוהול וסקס מזדמן.אני חושבת שזה מעיד על אדם חסר יציבות שנגרר אחרי לחץ חברתי.. גם יש עניין ילדותי להתנהגות כזו. יותר מכל, זה מאכזב מאוד ואני לא בטוחה שאני יכולה לסמוך על אדם שעשה את הדברים האלה (אפילו אם רק את חלקם).מה מבטיח לי שמתחת להתנהגות ה'רגילה' שלו לא נמצא באמת הבחור ה"ערס" ושהוא עלול לצאת כל רגע? ואולי אותה 'התנהגות רגילה' היא בעצם הפיקציה? אפשר בכלל להיות עם אדם כזה שיכול להיות כ"כ שונה באווירת חופש ובנוכחות חברים?אני לוקחת את עצמי כדוגמא ואני כן שונה ליד חברים וחברות לעומת איך שאני במערכת היחסים אבל לעולם לא הייתי עושה משהו מאכזב כמו הנ"ל.. לא ברור לי איך מאבדים כך שליטה (ואולי זה בכלל מרצון?).מה אתה חושב?תודה..
ד"ר אורן חסון
סממנים של הצלחה וחולשה
⌄
מלילית יקרה,
אני רואה שלא לגמרי בחרת אם להיות מלאך או לילית. ואם את לילית, את בוחרת להיות לילית עם גבולות.אחרי הכל, מה שקובע את הגבולות של האנשים, במידה רבה, הן הנורמות. ומה שהפך לנורמה חברתית אצל חלק מהאנשים, אינו נורמה אצל אחרים, ומקור לשיפוט ערכי. כפי שאת עושה. עם זאת, יש משהו במה שאת אומרת, ולו רק כי בנורמה החברתית של "הטיול הגדול" יש מתירנות מינית ואחרת כסממן של הצלחה. ואת יכולה לומר, ואולי במידה של צדק, שלפחות מי שמוותר על ערכיו למען סממני הצלחה, יש בו דווקא סממנים של חולשה.