לחצים בזוגיות: מה עושים?
שני
משבר זוגי
⌄
שלום
אני בחורה בת 29 יוצאת עם בן זוגי שנתיים. האהבה בנינו עצומה ספגנו כול כל הרבה בתוך הקשר הזה ושום דבר לא שבר אותנו. כבר דיברנו כמה פעמים על חתונה וילדים ואין ספק שאנחנו אוהבים אחד את השני. אתמול הוא אמר לי שנצטרך להיפרד כי הוא מפחד מכול המחויבויות של דירה והוצאות והוא לא רוצה להפיל את שנינו ביחד ושלשנינו לא ייהיה טוב בגלל לחץ כספי בחיים. אני ממוטטת מאז שהוא אמר לי על זה אני לא יכולה לחשוב לוותר עליו ואיך הוא מסוגל לוותר על האהבה שלנו.. אני חייבת עצה דחופה מה לעשות אם לא לוותר ולאבד את עצמי או שבאמת הוא הזיןוג שלי. אני חייבת תשובה דחופה אני לא יודעת מה לעשות אני מוצאת את עצמי ואותו רק בוכים אבל הוא מפחד והוא החליט שהוא מוותר והוא לא רוצה להכיר ולא לחיות בתוך זוגיות
ד"ר אורן חסון
לחצים
⌄
שני יקרה,
משהו כנראה הלחיץ אותו. האם זה בדיוק מה שהוא אמר לך? האם זה עוד דברים נוספים שהוא לא אמר? האם הבחור לא יודע להתמודד עם לחצים ואחריות? האם הוא חושב שאינו ראוי מספיק? האם הוא לא יודע להתמודד עם רגשי אשם, וחושב שבמסגרת הזוגית ירגיש יותר אשם מאשר אם ייפרד ממך (למרות שאת בודאי חושבת הפוך)? קשה לי לדעת.היה רצוי מאד לקחת אותו ליעוץ זוגי, אם הוא יסכים. כי אם הבעיה היא באמת היכולת להתמודד עם לחצים, זה יהיה חלק מהטיפול. המגרעת העיקרית היא שטיפול עולה עוד כסף, ולכן יש כאן איזה שהוא קאץ' מסויים. האם תוכלו להרשות לעצמכם מספר פגישות כדי ליצור תובנות טובות יותר?