אוננות גברית: מה הסיבות?
צעירה ומתוסכלת
האם בעלי מכור לפורנו?
⌄
שלום רב,
אני ובעלי נשואים קרוב לשנה ומאוהבים מעל הראש. תמיד ידעתי שבעלי נוהג לצפות בפורנו מדי פעם ולא הבעתי מחאה בנושא.
לפני מס' חודשים בעלי נסע לצורך עסקים לחו"ל ובמקרה התגלה לי כי הוא הזמין נערת ליווי לחדרו. כששב ארצה התעממתי איתו על כך והוא נשבע שהוא חטף רגליים קרות וששום דבר לא קרה כי הבין כי זו תהיה טעות ושהוא לא מסוגל לעשות לי דבר כזה. החלטתי שאני סולחת לו ומאמינה ששום דבר לא קרה ומהרגע שהחלטתי לסלוח לא הזכרתי את הנושא שנית. בעקבות זאת, הפכתי לחשדנית והתחלתי לבדוק את היסטוריית הדפדפן של המחשב הביתי ולצערי גיליתי כי בכל הזדמנות שבה לא הייתי בבית בעלי גלש לאתרי פורנו ואונן מולם אפילו בטרם צאתו בבוקר לעבודה בימים שבהם יצאתי מהבית לפניו (על אף שבימים שבהם אני כן בבית כשהוא קם לעבודה הוא מעולם לא הראה חשק לקיים יחסים) היו גם ימים של פעמיים ביום- בבוקר ובערב (אם הוא חזר הביתה לפני). אציין שבכל שנות הזוגיות שלנו מעולם לא אמרתי לבעלי לא לסקס, אני בחורה מינית ויש לי ראש פתוח לגמרי. התחלתי לשים לב שבימים שבהם הוא צופה בפורנו אני יכולה לשכוח מסקס, הוא הגיע כבר לסיפוק. אחרי זמן מה הגיעו מים עד נפש ואמרתי לו שזה תלוש לגמרי שהוא מעדיף לצפות בפורנו מאשר לקיים איתי יחסי מין והוא בתגובה אמר שהוא לא חשב שזה פוגע ביחסי המין שלנו שהוא עושה את זה מתוך שיעמום (בבוקר? כשהוא ממהר לעבודה? כשהוא לומד למבחנים? ) ושמעתה הוא ייקח זאת לתשומת ליבו ואני שמחתי כי חשבתי שהפורנו לא כזה חשוב עבורו ואין לו בעיה להירגע עם זה. תדירות הסקס שלנו השתפרה יחסית אך גיליתי כי עדיין בכל הזדמנות הוא נכנס לאונן מול אתרי פורנו גם אם קיימנו יחסים שעתיים לפני כן (ואז יצאתי מהבית) אני מרגישה שהסקס איתי לא מספיק לו וכמו כן אני יודעת כי בעלי מתקשה בדחיית סיפוקים ובעל נטייה להתמכרות והדבר מדאיג אותי ממש. הוא יודע שהנושא מטריד אותי והוא גילה שהתעניינתי בטיפול זוגי ועדיין לא חדל או הפחית ממנהגו. מה המלצותייך בנושא? האם ייתכן שהוא מכור? האם כדאי לפנות לטיפול?
תודה מראש על התייחסותך!
ד"ר אורן חסון
מיניות גברית
⌄
צעירה יקרה,
אני לא יודע אם יש להגדיר אותו כ"מכור לפורנו". אוננות תכופה היא התנהגות טיפוסית לגברים רבים, והפורנו הוא אמצעי נפוץ. האם זה אומר שהסקס איתך לא מספיק לו? - אני לא בטוח שזו הדרך לראות זאת. אוננות מאפשרת להגיע לפורקן מהיר ללא "יחסים", וללא מאמץ רגשי, וזה יתרונה לגברים. יש ביניכם יחסי מין, ואם הוא מגיע לידי סיפוק, סביר להניח שאוננות לא נותנת לו יותר סיפוק מאשר היחסים איתך. האם זה הפך להרגל נוח? אולי. האם חסר לו משהו דווקא ביחסים ביניכם? - לא יודע. אבל בטוח הוא לא מקבל את זה בעיסוק בפורנו. אולי הוא מקבל שם שקט, כי הוא הפעיל היחיד שם, ואולי לפעמים זה חשוב לו. השקט הזה עם עצמו. אתם צריכים כנראה לדבר יותר לא מתוך האשמות, אלא מתוך נסיון להבין אותו ומה זה נותן לו. אולי שיחה פתוחה יותר תפחית את הפחדים שלך, ואולי גם תפחית את הצורך שלו.אולי כדאי גם שתקראי מאמר שכתבתי פעם על "סוד ההנאה העצמית של גברים". אולי זה ירחיב קצת ממה שכתבתי כאן ויסביר לך עוד כמה דברים.