לחצים על יצירת קשרים - ארכיון פורום

תאריך פנייה: 18.08.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
קסם
בעיה
18.08.2010 • 23:02

היי, אני בת 18 ויש לי בעיה, אף פעם לא הייתה לי מערכת יחסים עם גבר,חוץ מפעם אחת בכיתה ט' שבה התנשקתי עם ילד אחד שבאותו היום הכרתי אותו ומאז לא ראיתי אותו שוב.. למה אני לא מצליחה למצוא מישהו? אני טיפוס שמאוד קשה לו להיפתח לאנשים אבל גם כשאני נפתחת לאנשים שום דבר לא קורה.. אני לא נראית רע מבחינה חיצונית.. מה לא בסדר איתי? זה מתחיל להלחיץ אותי כשאני חושבת על זה שאני בת 18 ואף פעם לא הייתי עם גבר.. בבקשה תעזור לי להבין מה לא בסדר ואיך אני יכולה להתמודד עם זה. אני רוצה לציין שאני כל הזמן עסוקה בלחפש מישהו.. זאת אומרת שכשאני מכירה אנשים חדשים אני ישר חושבת " מעניין אם יהיה בינינו משהו" וכו' .. תודה מראש

קסם
בעיה
18.08.2010 • 23:10

כשאנשים מדברים איתי על הנושאים האלה של זוגיות אני תמיד משנה נושא ומתחמקת מכיוון שאני מתביישת לומר שאף פעם לא היה לי חבר או משהו בסגנון.. זה מאוד מוריד לי את הביטחון העצמי מה אתה מציע לי לעשות? דרך אגב אני מאוד מעריכה את העבודה שאתם עושים כאן כל הכבוד, אני בטוחה שהפורום הזה עוזר מאוד להמון אנשים.. וגם לי בכל אופן ,אז תודה רבה מכל הלב!

ד"ר אורן חסון
לחצים משתנים בכל דור
20.08.2010 • 01:02

קסם יקרה,
זה לא אומר שמשהו לא בסדר איתך. לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן. בדור הורייך התחילו יותר מאוחר, ולפני כן עוד יותר מאוחר, כך שהלחץ בכל דור על יצירת קשרים משתנה כל הזמן לפי מה שמקובל, ולא לפי מה "שצריך". יכול להיות שאת מעדיפה, אולי גם באופן לא לגמרי מודע לך, ואולי דווקא כן, קשר רציני יותר, ומשדרת את אי הנכונות להכנס לקשרים מזדמנים, ואולי לכן זה לוקח לך קצת יותר זמן.מצד שני, אם תשימי לב, למרות שגיל התחלות היחסים הופך להיות מוקדם יותר, בכל זאת גיל הנישואים הולך ומתרחק, כך שההשפעה של העובדה שאין לך חבר בגיל 18, כבר מזמן לא משפיעה על הסיכוי שתישארי 'רווקה זקנה'.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083