לחץ קיומי בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 14.10.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורנית
התייעצות בנושא הזוגיות שלי
14.10.2012 • 17:03

אני בת 31 נשואה 6 שנים+2 ילדים (5 ו-2.5). כבר שנה שאני ובעלי ממש שלא מסתדרים וכל הזמן יש מריבות. הסיבות הן בעיקר בגלל המצב הכלכלי שלנו שמאוד הורע .אני עובדת כשכירה והוא כעצמאי (אצל אבא שלו) ושנינו מרוויחים משכורות ממוצאות ובקושי גומרים את החודש עם כל ההוצאות המרובות שיש לנו (משכנתא/גנים/ חשבונות/ כלכלה ועוד) לא ממש נשאר לנו עודף להנאות החיים.הסיבות למריבות שלנו הן בעיקר על זה שבעלי מתנהג בחוסר אחריות בהתנהלות היומיומית שלו כאשר הוא מרשה לעצמו לחזור מהעבודה וללכת לישון עד הערב במקום לעזור בבית ,מרשה לעצמו להיעדר מהעבודה בגלל שטויות, מרשה לעצמו לישון בשישי שבת עד שעות מאוחרות. אם לוקח את הילדים לגן, מרשה לעצמו להביאם באיחור בגלל ש"קשה" לו לקום בבוקר. אני מרגישה שאני כ"כ משתדלת לעשות הכל (לבשל, לנקות, לטפל בילדים, לעבוד משרה מלאה, לטפח את עצמי ועוד ועוד) וכל האחריות היא על כתפיי והוא לעומתי מרשה לעצמו לחיות את חייו כאגואיסט... וגם כשהוא כבר מתלווה אליי לרופא/לבדיקות עם הילדים זה תמיד בעצבים ובחוסר סבלנות כלפי הילדים וכלפי הסביבה. בגלל הפערים שנוצרו ביננו שקלתי פרידה אבל אני מאוד מאוד מפחדת להסתדר לבד מבחינה כלכלית. שקלתי גם טיפול זוגי אבל זה עולה המון כסף שאין לי מהיכן לגייס. אני מרגישה שהגענו למבוי סתום כי המריבות שלנו הופכות מכוערות יותר ויותר וזה משפיע עליי מבחינה נפשית וגם על הילדים. אולי תוכל/י לייעץ לי מה ניתן לעשות במצבי?

ד"ר אורן חסון
לחץ קיומי כולל, וחוסר שוויוניות
15.10.2012 • 16:09

אורנית יקרה,
יש לכם לחץ קיומי כולל, של עבודה קשה, של זמן לחוץ ושל משימות בלתי פוסקות, וכנראה שלך יותר קל להתמודד עם זה, או לקחת אחריות מאשר לו.את יכולה לסייע לו לעזור לך, אבל בשביל זה צריך להבין ולהפנים שלהוכיח אותו כשהוא לא בסדר, כנראה שזה לא עוזר. לא כל אחד יכול לשמוע תוכיחה ולהפנים ולהשתנות. רובנו זקוקים לעידוד ולחיזוק דווקא, כדי להשתנות, אבל אלה צריכים להיות במקומות הנכונים.קראי בבקשה את המאמר שלי עלחיזוקים חיוביים בזוגיות.זה לא קל ליישום. ואם את מרגישה שאת מתקשה לעשות זאת לבדך, לכו ליעוץ זוגי, כי אפשר ללמוד את זה. יותר קל ללמוד ליצור את השינוי והשיתוף (מצידו) ואת הגישה הנכונה שתקל עליו לעשות זאת (מצידך) בעזרת סיוע חיצוני מאשר לבד. אולי כדאי שתיקחו אחריות לפני שיהיה מאוחר מדי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083